Reklama
Reklama

Lidl rozdaje olej rzepakowy za darmo, ale tylko w jeden dzień. Zapamiętaj datę

Spora część osób nie wyobraża sobie smażenia bez oleju rzepakowego, króluje on w wielu kuchniach. Okazuje się, że w Lidlu będzie można dostać go całkowicie za darmo, jednak tylko w jeden dzień. "Gratisowa środa" jest coraz bliżej.


"Gratisowe środy" w Lidlu to coś, co klienci tego sklepu lubią najbardziej. Można wtedy otrzymać dany produkt zupełnie za darmo. Żeby jednak tak się stało, trzeba posiadać aplikację Lidl Plus. Musimy zatem pobrać ją ze sklepu internetowego na smartfon lub inne urządzenie mobilne z systemem Android lub iOS bez uiszczania dodatkowych opat. Następnie należy założyć konto i okazać właściwy kupon podczas robienia zakupów. 

Olej w Lidlu za darmo - jak dostać?

Już w tę środę, czyli 26 czerwca 2024 roku Lidl organizuje wielką promocję na olej rzepakowy firmy ViaDor. Będzie ona trwała tylko przez ten jeden dzień. Jak dostać produkt za darmo?

Klient z aplikacją Lidl Plus musi zakupić dwa oleje i jeden z nich będzie darmowy. Przypomnijmy, że olej rzepakowy ViaDor kosztuje 7,49 zł. 

Oferta z popularnego sklepu ma jednak limit - można kupić maksymalnie 2 l oleju, a to oznacza, że jedna osoba przyniesie do domu cztery opakowania produktu, płacąc za dwa. 

PRZECZYTAJ RÓWNIEŻ: Z czym najlepiej smakuje gorgonzola? Zrób pomidorowe orzo

Czy olej rzepakowy jest zdrowy?

Olej rzepakowy jest uważany za jeden z najzdrowszych olejów roślinnych. Wszystko dlatego, że zawiera kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6. W porównaniu z innymi produktami ma niską zawartość tłuszczów nasyconych, bo jedynie 7 procent. 

Olej rzepakowy stanowi źródło witaminy E i K, które mogą przyczynić się do zmniejszania problemów skórnych tj. trądzik, zmarszczki, przebarwienia, drobne linie. Ma także polifenole o działaniu przeciwutleniającym oraz fitosterole

Do czego używać oleju rzepakowego?

Olej rzepakowy idealnie nadaje się do krótkotrwałego smażenia. Najlepiej smażyć na nim filety z kurczaka, rybę lub warzywa. 

Musimy jednak pamiętać, żeby nie smażyć drugi raz na tym samym oleju rzepakowym. Możemy zrobić to tylko raz, ponieważ ponownie rozgrzewany produkt powoduje wytwarzanie szkodliwych substancji, które wnikają do jedzenia. 

Źródło: terazgotuje.pl

Zobacz też:

Zdrowsze od brzoskwiń, w sezonie warto jeść codziennie. Knedle wychodzą obłędne

Wiele osób pije tę herbatę na dobre trawienie. Gdy przesadzić, możesz zrujnować wątrobę

Ulubione warzywo Polaków może działać toksycznie. Tej części lepiej unikaj

INTERIA.PL