Zupa spalająca tłuszcz i hamująca apetyt to moje odkrycie. Schudłam już 3 kg
Odkąd odkryłam tę zupę spalającą tłuszcz, to waga sama leci w dół. Pomaga nie tylko zrzucić wagę, ale też skutecznie hamuje apetyt. Jem ją co najmniej raz w tygodniu i już udało mi się schudnąć 3 kg. Do tego jest naprawdę pyszna. Koniecznie zrób u siebie w domu.
W ciągu tygodnia, gdy jesteśmy zalatani, mamy dużo pracy, często zapominamy o zdrowym odżywianiu i ruchu. Wtedy sięgamy po wysoko przetworzone jedzenie na szybko, które obfituje w tłuszcze. To wszystko odbija się później na naszej wadze, którą później ciężko obniżyć. Z pomocą przychodzi zupa spalająca tłuszcz. Jest szybka, prosta, a jakże odżywcza.
Sekret zupy spalającej tłuszcz kryje się w jej składnikach. To dzięki doborowi odpowiednich produktów pozwala ona na zahamowanie głodu, szybsze spalanie tkanki tłuszczowej, a w efekcie zrzucanie nadprogramowych kilogramów.
Właściwości tej cudownej zupy zawdzięczane są przede wszystkim dodatkowi kozieradki. Jak wskazuje dr. Marek Skoczylas “włączenie do diety nasion kozieradki prowadzi do osłabienia apetytu u osób otyłych". W efekcie może to skutecznie zredukować dzienne spożycie kalorii, utrzymując założony deficyt kaloryczny.
Takie właściwości kozieradki wynikają z zawartości rozpuszczalnego w wodzie polisacharydu o nazwie galaktomanna. Ma on bezpośredni wpływ na hormony głodu i sytości. Zapewnia uczucie napełnienia na wiele godzin.
Kolejnym kluczowym składnikiem, który zahamuje apetyt jest brukselka. Nieduża odmiana kapusty warzywnej obfituje w błonnik pokarmowy, który dba o uczucie sytości i zapobiega łaknieniu. Tym samym nie będziemy podjadać między posiłkami, dostarczając niepotrzebnych kalorii.
O cudownej zupie spalającej tłuszcz i hamującej apetyt dowiedziałam się kilka miesięcy temu. Przepis ten po brzegi wypełniony jest warzywami i przyprawami, które dbają nie tylko o moją sylwetkę, ale też zdrowie całego organizmu. Z tego powodu nada się zarówno dla osób walczących o niższą wagę, jak i osób, które chcą pozostawać w zdrowiu i zjeść pyszną zupę.
Dzięki niej udało mi się schudnąć już 3 kg, ale zajada się nią cała rodzina. W przygotowaniu jest prosta i szybka.
Składniki:
- 1,5 l bulionu,
- 300 g brukselki,
- 100 g mrożonego groszku,
- 200 g pora,
- 1 cebula,
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 15 g namoczonej kozieradki,
- 1 marchewka,
- kawałek selera,
- 1 pietruszka,
- 1/2 łyżeczki sproszkowanej kozieradki,
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej,
- 5 sztuk ziela angielskiego,
- 3 liście laurowe,
- pęczek natki pietruszki,
- pieprz,
- sól.
Cebulę, marchew, seler i pietruszkę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Od pora odetnij zieloną część, a pozostałą pokrój w półksiężyce. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojone warzywa i podsmażaj przez ok. 5 minut, cały czas mieszając.
Do warzyw dodaj ziele angielskie, liście laurowe, gałkę muszkatołową. Smaż, aż przyprawy uwolnią swoje aromaty. Następnie do garnka przelej bulion. Wymieszaj i dorzuć groszek, brukselkę, namoczoną kozieradkę. Zupę gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.
Po tym czasie wywar dopraw solą, pieprzem, sproszkowaną kozieradką. Zupa spalająca tłuszcz i hamująca apetyt jest gotowa do jedzenia. Podawaj ją zaraz po przygotowaniu z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
Źródło: youtube.com/@MarekSkoczylasPL, terazgotuje.pl
Zobacz też:
Obowiązkowe warzywo dla seniora. Poprawia pamięć, dobrze działa na jelita
Domowa herbatka na spalanie tłuszczu. Pomoże zrzucić zbędne kilogramy przyspieszy metabolizm
Mocna mieszanka na zdrowe jelita. Podstawowy składnik to ulubiony napój naszych babć