Reklama
Reklama

Zupa spalająca tłuszcz i hamująca apetyt to moje odkrycie. Schudłam już 3 kg

Odkąd odkryłam tę zupę spalającą tłuszcz, to waga sama leci w dół. Pomaga nie tylko zrzucić wagę, ale też skutecznie hamuje apetyt. Jem ją co najmniej raz w tygodniu i już udało mi się schudnąć 3 kg. Do tego jest naprawdę pyszna. Koniecznie zrób u siebie w domu.

W ciągu tygodnia, gdy jesteśmy zalatani, mamy dużo pracy, często zapominamy o zdrowym odżywianiu i ruchu. Wtedy sięgamy po wysoko przetworzone jedzenie na szybko, które obfituje w tłuszcze. To wszystko odbija się później na naszej wadze, którą później ciężko obniżyć. Z pomocą przychodzi zupa spalająca tłuszcz. Jest szybka, prosta, a jakże odżywcza.

Zupa spalająca tłuszcz - jak działa?

Sekret zupy spalającej tłuszcz kryje się w jej składnikach. To dzięki doborowi odpowiednich produktów pozwala ona na zahamowanie głodu, szybsze spalanie tkanki tłuszczowej, a w efekcie zrzucanie nadprogramowych kilogramów.

Właściwości tej cudownej zupy zawdzięczane są przede wszystkim dodatkowi kozieradki. Jak wskazuje dr. Marek Skoczylas “włączenie do diety nasion kozieradki prowadzi do osłabienia apetytu u osób otyłych". W efekcie może to skutecznie zredukować dzienne spożycie kalorii, utrzymując założony deficyt kaloryczny.

Takie właściwości kozieradki wynikają z zawartości rozpuszczalnego w wodzie polisacharydu o nazwie galaktomanna. Ma on bezpośredni wpływ na hormony głodu i sytości. Zapewnia uczucie napełnienia na wiele godzin.

Kolejnym kluczowym składnikiem, który zahamuje apetyt jest brukselka. Nieduża odmiana kapusty warzywnej obfituje w błonnik pokarmowy, który dba o uczucie sytości i zapobiega łaknieniu. Tym samym nie będziemy podjadać między posiłkami, dostarczając niepotrzebnych kalorii.

Zupa spalająca tłuszcz i hamująca apetyt - przepis i zastosowanie

O cudownej zupie spalającej tłuszcz i hamującej apetyt dowiedziałam się kilka miesięcy temu. Przepis ten po brzegi wypełniony jest warzywami i przyprawami, które dbają nie tylko o moją sylwetkę, ale też zdrowie całego organizmu. Z tego powodu nada się zarówno dla osób walczących o niższą wagę, jak i osób, które chcą pozostawać w zdrowiu i zjeść pyszną zupę.

Dzięki niej udało mi się schudnąć już 3 kg, ale zajada się nią cała rodzina. W przygotowaniu jest prosta i szybka.

Składniki:

  • 1,5 l bulionu, 
  • 300 g brukselki, 
  • 100 g mrożonego groszku, 
  • 200 g pora, 
  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek, 
  • 15 g namoczonej kozieradki, 
  • 1 marchewka, 
  • kawałek selera, 
  • 1 pietruszka,
  • 1/2 łyżeczki sproszkowanej kozieradki, 
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej, 
  • 5 sztuk ziela angielskiego, 
  • 3 liście laurowe, 
  • pęczek natki pietruszki,
  • pieprz, 
  • sól. 

Cebulę, marchew, seler i pietruszkę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Od pora odetnij zieloną część, a pozostałą pokrój w półksiężyce. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Na rozgrzany tłuszcz wrzuć pokrojone warzywa i podsmażaj przez ok. 5 minut, cały czas mieszając.

Do warzyw dodaj ziele angielskie, liście laurowe, gałkę muszkatołową. Smaż, aż przyprawy uwolnią swoje aromaty. Następnie do garnka przelej bulion. Wymieszaj i dorzuć groszek, brukselkę, namoczoną kozieradkę. Zupę gotuj na wolnym ogniu przez 30 minut.

Po tym czasie wywar dopraw solą, pieprzem, sproszkowaną kozieradką. Zupa spalająca tłuszcz i hamująca apetyt jest gotowa do jedzenia. Podawaj ją zaraz po przygotowaniu z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.

Źródło: youtube.com/@MarekSkoczylasPL, terazgotuje.pl

Zobacz też:

Kto nie powinien jeść ogródków kiszonych? Jeśli jesteś w tej grupie, mogą ci mocno zaszkodzić

Domowy kolagen za grosze z przepisu dietetyka. Pomaga na stawy, poprawia wygląd skóry

Jedz codziennie, unikniesz cukrzycy. Do tego ochronisz serce i poprawisz pracę mózgu

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: zupa