danie główne
- Wszystkie (28)
- Artykuły (28)
Artykuły (28)
-
Wreszcie zrobiłam bieszczadzki zawyłec. Przepis dostałam od koleżanki z Ustrzyk Dolnych
- Wtorek, 4 marca (13:30)
-
Już nie obtaczam mielonych w bułce tartej. W tej wersji są zdrowsze i chrupią aż miło
- Piątek, 28 lutego (13:30)
-
Zupa na jesienny chłody. "Wkładka" jest tak treściwa, że nie potrzeba drugiego dania
- Sobota, 16 listopada 2024 (10:30)
-
Nasze mielone wypadają przy nich gorzej. Przetestowałam przepis na bałkańskie burgery
- Środa, 6 listopada 2024 (11:30)
-
W sklepie omijamy, a szkoda, bo przyspiesza metabolizm i wchłanianie cukrów. Robię z niego pyszną zapiekankę
- Poniedziałek, 14 października 2024 (10:30)
-
Już wiem, co podam na obiad na Wszystkich Świętych. Tak doskonałego schabu rodzina jeszcze nie jadła
- Sobota, 12 października 2024 (18:30)
-
Każdy klient musi zamówić dwa dania. Restauracja wprowadziła nietypowy obowiązek
- Środa, 28 sierpnia 2024 (16:30)
Ze względu na coraz wyższe ceny w restauracjach wielu klientów zamawia jedno danie główne na pół. Tzw. foodsharing, czyli dzielenie się żywnością, polega na wspólnym zajadaniu się...danie główne -
Naleśniki kanapkowe siostry Anastazji. Najlepszy zamiennik dla zwykłych kanapek
- Poniedziałek, 26 sierpnia 2024 (10:30)
-
Zupełnie nowy przepis na kotlety. Teraz królują mielone po bałkańsku
- Niedziela, 25 sierpnia 2024 (10:30)
-
Aromatyczne kotlety gyrosowe. Szybkie i smaczne danie dla każdego
- Środa, 21 sierpnia 2024 (10:30)
-
Ekspresowa wersja gołąbków. Zrób je po poznańsku
- Wtorek, 20 sierpnia 2024 (10:30)
-
Przepis na kotlety z 1931 roku. Stworzyła je polska mistrzyni kuchni
- Poniedziałek, 19 sierpnia 2024 (10:30)
-
Kurczak Huli Huli na obiad. Wychodzi soczysty dzięki aromatycznej marynacie
- Niedziela, 18 sierpnia 2024 (10:30)
Kurczak Huli Huli to danie inspirowane kuchnią hawajską, gdzie przecież to ananasy zawsze grają pierwsze skrzypce. Jest niezwykle aromatyczny, soczysty, lekko słodki z nutą kwaskowatości....mięso, danie główne -
Kiełbaski po włosku. Pyszna alternatywa do tradycyjnego grilla
- Sobota, 17 sierpnia 2024 (10:30)
-
Zapiekanka na bogato. Wykorzystasz resztki z lodówki i będziesz mieć obiad na 2 dni
- Sobota, 10 sierpnia 2024 (12:30)
-
Przysmak starego bosmana. Zapiekanka, która syci i jest banalna do zrobienia
- Czwartek, 8 sierpnia 2024 (08:30)
-
Schab po warszawsku. Tak kruchego jeszcze nie jadłeś
- Środa, 7 sierpnia 2024 (10:30)
Schab po warszawsku to aromatyczne, kruche mięso pieczone, któremu nie brakuje wilgotności. Tradycyjnie powinien być nadziewany musem chrzanowo-majonezowym, ale z powodzeniem może być też...mięso, danie główne -
Kluski szwabskie na sycący obiad. Podobne do polskich pierogów
- Środa, 31 lipca 2024 (12:30)
-
Propozycja nie do odrzucenia. Pyszne włoskie Korleonki
- Piątek, 26 lipca 2024 (08:30)
-
Gołąbki oszczędnej gospodyni ze starej książki kucharskiej. Jeden dodatek sprawia, że smakują wybornie
- Czwartek, 25 lipca 2024 (18:30)