ryba
- Wszystkie (4)
- Artykuły (4)
Artykuły (4)
-
Jedna z najsmaczniejszych ryb Bałtyku. Ma soczyste, białe mięso i niewiele ości
- Sobota, 8 listopada (14:30)
Delikatna, soczysta i niemal pozbawiona ości – gładzica to prawdziwy skarb Bałtyku, który wciąż zbyt rzadko gości na naszych stołach. Pewnie dlatego, że nie jest tak popularna, jak dorsz,...ryba -
Żyje w czystych, polskich wodach, a my nie doceniamy. Ma dużo dobrego białka i chroni przed kurzą ślepotą
- Wtorek, 3 czerwca (09:30)
Podczas gdy sklepy zalewają nas importowaną tilapią, mrożonym łososiem z hodowli i pangą niewiadomego pochodzenia, w czystych rzekach i jeziorach Polski pływa sobie niepozorny bohater –...ryba -
Tłusta, ciężkostrawna, we Włoszech zakazali sprzedaży tej ryby. W Polsce wciąż popularna, bo niedroga
- Piątek, 28 lutego (14:30)
Ryba maślana wciąż ma w Polsce wielu zwolenników, jest często składnikiem sushi. Nie każdy wie, jak poważne skutki zdrowotne może nieść ze sobą jej spożywanie - we Włoszech i Japonii...ryba -
Superzdrowa i smaczna ryba, którą omijamy. Dlaczego powinniśmy jeść flądrę?
- Poniedziałek, 22 kwietnia 2024 (06:20)
Flądra to niedoceniana ryba, którą można spotkać w naszym Morzu Bałtyckim. Często niesłusznie uważana za mniej wartościową, jest prawdziwą skarbnicą niezbędnych składników odżywczych,...ryby, ryba



