przepisy
- Wszystkie (21)
- Artykuły (21)
Artykuły (21)
-
Pij często zamiast zwykłej herbaty. Na serce działa jak plaster miodu, oczyszcza organizm i reguluje ciśnienie
- Wczoraj, 22 listopada (10:30)
Herbata z hibiskusa to jeden z najzdrowszych napojów, który nie dość, że czyni wiele dobrego dla zdrowia i urody, to jeszcze zachwyca głębią smaku oraz pięknym kolorem. Przedstawimy ci...przepisy, herbata -
Triki kulinarne Magdy Gessler. Po nich potrawy nabierają innego smaku i wymiaru
- Poniedziałek, 4 listopada (11:30)
Magda Gessler wśród telewizyjnej publiczności wzbudza niejednokrotnie skrajne emocje. Nie można jednak zaprzeczyć faktom, programy z jej udziałem nie schodzą z anteny od lat, a w jej...przepisy -
Ta tarta robi furorę, gdy pojawia się na stole. Idealne ciasto na jesienne imprezy
- Sobota, 14 września (14:30)
Trudno wyobrazić sobie bardziej jesienne ciasto, niż to na bazie dyni. Jeśli zgadzasz się z tym stwierdzeniem, koniecznie zrób tartę dyniową na najbliższą rodzinną imprezę. Bazą kremu...przepisy -
Co kurkuma robi z ciałem? Stosuj ją codziennie, efekty są spektakularne
- Piątek, 13 września (10:30)
-
Szakszuka inaczej od Strzelczyka. Kucharz dodaje typowo polski składnik
- Piątek, 12 lipca (12:30)
Jeśli brakuje ci pomysłów na śniadanie, możesz przygotować oryginalne śniadanie z jajkami w roli głównej. Szakszuka to tradycyjna potrawa kuchni bliskowschodniej, która jest pyszna i...jaja, przepisy -
Wypróbowałam kurczaka na kratce w chrupiącej panierce. Strzelczyk przeszedł sam siebie
- Czwartek, 27 czerwca (11:30)
Szukasz pomysłu na obiad dla całej rodziny? Ostatnio wypróbowałam przepis Tomasza Strzelczyka na kurczaka na kratce w chrupiącej panierce. Smak dania przerósł moje oczekiwania. Z ręką na...przepisy, mięso -
Zagęszczasz gulasz mąką? Makłowicz mówi, że to kulinarny grzech i podaje swój sposób
- Niedziela, 9 czerwca (12:30)
Gulasz to węgierskie danie, które w kuchni polskiej pojawia się niezwykle często. Gęsty, zawiesisty sos oraz miękkie i kruche kawałki mięsa — potrawa ta ma wielu fanów, a w każdym domu...przepisy, porady -
Ma więcej potasu od pomidorów i nie zawiera toksyn. Gdy ta ryba jest na obiad, talerze są wyczyszczone
- Sobota, 1 czerwca (18:30)
-
Chcesz spróbować czegoś kompletnie innego? Do kawy po koreańsku zawsze dodaję to mleko
- Środa, 29 maja (12:30)
-
Poranna mikstura na odchudzanie. Tylko dwa składniki, a efekt: wow!
- Piątek, 24 maja (18:30)
Odpowiednie nawodnienie jest niezwykle ważne praktycznie dla każdego procesu, który zachodzi w naszym ciele. Powinny o nim pamiętać szczególnie osoby, które się odchudzają. Na szczęście...przepisy, zdrowie -
Wystarczy pić 2/3 szklanki dziennie. Wzrok się poprawia, jelita pracują idealnie
- Poniedziałek, 20 maja (14:30)
Rabarbar najlepiej smakuje na cieście lub w kompocie. Niektórym wystarcza zwykły cukier, aby schrupać go ze smakiem. Kwaśny smak i intensywny aromat sprawiają jednak, że ma niewielu...dieta, przepisy -
Przepis na proziaki dostałam od znajomego z Bieszczadów. W domu wszyscy je uwielbiają
- Sobota, 18 maja (18:30)
Ten smaczny i tradycyjny przysmak z Podkarpacia szybko zdobędzie twoje serce. Jego pyszny smak i prosta receptura sprawiają, że łatwo się od niego uzależnić. Dowiedz się, w jaki sposób...przepisy, chleb -
Napój z siemienia lnianego na zdrowe jelita. Przy okazji centymetry lecą w talii
- Wtorek, 14 maja (08:30)
Siemię lniane to polski superfood, który często jest niedoceniany. Sprawdź, dlaczego warto wzbogacić nim dietę. Może się okazać, że nawet niewielka ilość nasion lnu każdego dnia może...dieta, przepisy -
Talarki ziemniaków podsmażam na patelni i zalewam specjalnym sosem. Obiad palce lizać
- Poniedziałek, 13 maja (18:30)
Kiedy brakuje mi pomysłu na obiad i składników na skomplikowane dania, wyciągam z szafki ziemniaki, a z lodówki jajka. Dzięki temu prostemu przepisowi nawet w najbardziej kryzysowej...przepisy -
Robiłaś już kluski śląskie metodą czwórek? Spróbuj, nie wrócisz do starego przepisu
- Poniedziałek, 13 maja (12:30)
Kluski śląskie są dla wielu ulubionym daniem z ziemniaków. Często idziemy na łatwiznę i kupujemy w sklepie gotowy produkt, który nie tylko smakuje gorzej, ale ma też słaby skład. Okazuje...przepisy -
Miksuję z owocami i piję na śniadanie. Metabolizm przyspieszył, mniej choruję
- Niedziela, 12 maja (08:30)
Sok z brzozy okazał się remedium na moje najbardziej dokuczliwe dolegliwości. Od kiedy na śniadanie przygotowuję koktajl z jego dodatkiem, skończyły się moje problemy z łamliwymi...przepisy -
Biorę 4-5 listków i zalewam wrzątkiem. Mój ulubiony napar ma niezliczone zastosowanie
- Piątek, 10 maja (12:30)
Liście laurowe w kuchni to ceniona przyprawa. Rzadko kiedy pamięta się o jej prozdrowotnych właściwościach. Od kiedy przygotowuję napar z liści wawrzynu szlachetnego, przeziębienia i...przepisy, zdrowie -
Schabowe według przepisu Magdy Gessler to majstersztyk. Lepszych nie jadłeś
- Czwartek, 9 maja (10:30)
Schabowe to klasyka polskiej kuchni. W teorii przygotowanie ich jest bardzo proste. W rzeczywistości często może jednak pójść coś nie tak. Sprawdź, co możesz robić źle, jeśli kotlety...przepisy, mięso -
Ciasto z rabarbarem robię wyłącznie z przepisu siostry Anastazji. Jedna blacha to zwykle za mało
- Czwartek, 9 maja (08:30)
Rabarbar to przepyszna roślina, która zachwyca właściwościami zdrowotnymi oraz pięknym aromatem. Nie przegap sezonu na rabarbar i koniecznie przygotuj to proste ciasto z przepisu siostry...przepisy, dieta -
Obiady dla leniwych. 8 propozycji na szybkie letnie obiady
- Środa, 1 maja (18:40)