przetwory
- Wszystkie (170)
- Artykuły (170)
Artykuły (170)
-
Zielona pasta bez grama konserwantów. Do rosołu dodaję obowiązkowo
- Niedziela, 27 kwietnia (14:30)
Odkąd robię te zieloną pastę, to już nic więcej nie potrzebuje w kuchni. To idealny dopełniacz smaku, nie ma nawet grama konserwantów, a do tego przygotowuje się go w kilka chwil. Do...przetwory, dodatki -
Ogórki gruntowe są już w warzywniakach. Mam świetny przepis na szybkie małosolne
- Piątek, 25 kwietnia (11:30)
-
Uznawane za najzdrowsze danie świata. Ma mało kalorii, dużo pomaga schudnąć
- Wtorek, 22 kwietnia (11:30)
-
Polski super owoc na zdrowe serce, problemy z ciśnieniem i jelitami. Szkoda, że wciąż zapomniany
- Poniedziałek, 14 kwietnia (11:30)
Kalina koralowa to krzew, który rośnie w wielu ogrodach. Wiosną cieszy oko pięknymi, białymi kwiatami, wczesną jesienią dojrzewają na nim czerwone owoce. Niestety nie nadają się one do...przetwory, owoce -
Wszyscy piją z buraków, a ja robię z innego warzywa. Ten zakwas to płynne złoto
- Środa, 9 kwietnia (16:30)
Wiosna to idealny czas, aby zadbać o zdrowie. Warto zacząć od wzbogacenia swojej diety w warzywa i owoce. Dobrym pomysłem będzie również sięgnięcie po domowe kiszonki, np. w formie...przetwory, napoje -
Można jeść na surowo, ma cztery razy więcej witaminy C niż sałata. Można też kisić jak ogórki
- Czwartek, 6 marca (12:30)
-
Nasze babcie kręciły miksturę na zdrowe serce i stawy. Kazały też pić na odporność
- Wtorek, 4 marca (09:30)
-
Ma więcej wapnia i witaminy B niż zwykły ser. Łatwo zrobić go w domu
- Sobota, 22 lutego (14:30)
Nie zdajemy sobie sprawy, jak jedzenie tego sera wpływa na nas. Okazuje się, że ma o wiele więcej wapnia i witaminy B niż zwykły ser. Z łatwością przygotujesz go w domu z zaledwie dwóch...ser, przetwory -
Wieprzowina w słoiku smakuje jak za dawnych lat. Przepis krok po kroku
- Środa, 12 lutego (08:30)
Świeże pieczywo z porządną porcją konserwy mięsnej to smak, który wiele osób wspomina z sentymentem. Jeśli masz ochotę na domową wieprzowinę w słoiku, przychodzimy z pomocą. Kup dobrej...przetwory -
Już czas zebrać kwiaty i nastawić ocet. Dla kobiet po 50. jest jak lekarstwo, pomaga na problemy z trawieniem
- Poniedziałek, 10 lutego (14:30)
Domowe octy od jakiegoś czasu stały się bardzo popularne. Wiele osób sięga po nie codziennie, używając ich jako naturalnych suplementów diety. Można przygotować je z jabłek, gruszek, czy...przetwory -
Domowy syrop owocowo-warzywny na kaszel i odporność. Stara, ludowa receptura
- Piątek, 7 lutego (14:30)
-
Polskie kapary to skarbnica witamin. Mało kto wie, że są jadalne i bardzo zdrowe
- Piątek, 24 stycznia (14:30)
Na pewno w sklepie widzieliście kiedyś słoik po brzegi wypełniony słono-kwaśnymi kaparami. Niewielkie kuleczki to śródziemnomorski przysmak, idealny do sosów i makaronów. Jednak Polacy...przetwory -
Zdrowy miąższ w kosmatej skórce. Walczy z anemią, poprawia pamięć i dodaje energii
- Poniedziałek, 20 stycznia (13:30)
Na rynku pojawia się coraz więcej egzotycznych owoców z dalekich krajów i innych kontynentów, podczas gdy te z naszego ogrodu zostają zapominane. Do takiego grupy należy właśnie...przetwory, owoce -
Eliksir zdrowia na zimowy okres. Wzmacnia odporność, poprawia pracę jelit
- Czwartek, 9 stycznia (10:30)
-
Olej z popularnych nasion jest zdrowszy od oliwy. Wzmacnia odporność, zapobiega miażdżycy, redukuje stres
- Czwartek, 2 stycznia (11:00)
Olej z pestek z dyni od dawna jest ceniony nie tylko za walory smakowe, ale właściwości lecznicze. Orzechowy smak, intensywnie ciemny kolor i mnóstwo walorów zdrowotnych, które mogą cię...przetwory, dynia -
Wymiata toksyny z organizmu, obniża ciśnienie i cholesterol. Dla osób 50+ powinien być obowiązkowy
- Piątek, 20 grudnia 2024 (10:50)
Zakwas buraczany to przetwór, którego wielu się nieco obawia. Używany jest on głównie do barszczu czerwonego, a okazuje się, że pity samodzielnie ma zbawienny wpływ na organizm. Zamiast...przetwory -
Powinna być w każdej kuchni. Kolagenu ma pod dostatkiem, to "złoto" dla stawów i na odchudzanie
- Piątek, 13 grudnia 2024 (09:30)
-
Jak zrobić zakwas z buraków, żeby nie pleśniał? Prosta rzecz daje gwarancję klarownego płynu
- Środa, 11 grudnia 2024 (09:30)
-
Zakwas z buraków do wigilijnego barszczu. Lepszego przepisu nie znajdziesz
- Środa, 27 listopada 2024 (18:30)
-
Jesienią i zimą powinna być na talerzu kilka razy w tygodniu. Reguluje poziom cukru we krwi, obniża "zły" cholesterol
- Środa, 27 listopada 2024 (11:30)