kuchnia polska
- Wszystkie (8)
- Artykuły (8)
Artykuły (8)
-
Ruskie idą w odstawkę. W maju zawsze robię pierogi z tym farszem, to prawdziwa petarda
- Poniedziałek, 13 maja (10:30)
Pierogi to idealny obiad na każdą porę roku. W trakcie wiosny trzeba korzystać z tego, co właśnie daje nam natura. Wypróbuj farsz przygotowany na bazie wiosennych warzyw, obiecujemy...dania główne, kuchnia polska -
Hit niedzielnych obiadów w naszym domu. Teściowa głośno chwali
- Piątek, 10 maja (16:30)
-
Przysmaki kuchni podlaskiej. Przepisy od gospodyń na kartacze, kiszkę ziemniaczaną, zaguby
- Środa, 8 maja (12:30)
-
Przysmak z Karpat i Sudetów. Odkryj nieznane przepisy z czosnku niedźwiedziego
- Wtorek, 7 maja (08:30)
Czosnek niedźwiedzi, w przeciwieństwie do tego tradycyjnego, jest łagodny i słodkawy w smaku. Co niezwykle cenne dla organizmu, charakteryzuje się wieloma leczniczymi właściwościami,...kuchnia polska, czosnek -
Kremowa, gęsta z orzechowym posmakiem. Dziś to przysmak, kiedyś danie ubogich
- Czwartek, 25 kwietnia (09:40)
Ziemniaki to niezbędny składnik wielu polskich zup, tyczy się to również nieco zapomnianej zapalanki. Kluczową rolę gra tu zasmażka przygotowywana na mące pełnoziarnistej, która nie tylko...kuchnia polska -
W PRL-u uczyła dobrego wychowania i zdrowego gotowania. Irena Gumowska, perfekcyjna pani domu
- Wtorek, 23 kwietnia (09:40)
-
Uczta u PRL-owskiej gospodyni. Najsłynniejsze dania minionej epoki
- Poniedziałek, 22 kwietnia (06:40)
Kuchnię PRL-u można nazwać ubogą, bo w tamtych czasach wiele produktów spożywczych było trudno dostępnych. Mimo to polskie gospodynie wyprawiały prawdziwe uczty, podczas których nie...desery, kuchnia polska -
Mało doceniany polski ser, zdrowszy od mozzarelli. Dlaczego warto jeść bundz?
- Poniedziałek, 22 kwietnia (04:20)
Bundz to niekwestionowany symbol Podhala. Choć kształtem przypomina najpopularniejsze włoskie sery, a konsystencją mozzarellę, to cechuje się oryginalnym smakiem. Ten dodatkowo zmienia...ser, kuchnia polska