kuchnia polska
- Wszystkie (116)
- Artykuły (116)
Artykuły (116)
-
Pieczone pierogi św. Jacka. Słynie z nich ta podkarpacka wieś
- Wczoraj, 28 marca (18:30)
-
Ma niską zawartość tłuszczu i ogrom dobrego białka. Nadal nie doceniamy tego mięsa
- Czwartek, 27 marca (09:50)
-
W PRL-u były przysmakiem. Dziś znów robi się je na imprezy i święta
- Czwartek, 27 marca (09:30)
-
Zapomniany rarytas polskiej kuchni. Włosi i Francuzi zajadają się nią
- Wtorek, 25 marca (12:30)
-
Popisowe danie na wielkanocny stół. Nawet teściowa będzie chciała przepis
- Piątek, 21 marca (12:30)
-
To nie jest zwykła zupa. Na święta wielkanocne zrobię żurek benedyktyński
- Środa, 19 marca (12:30)
-
Wlej do rosołu, będzie przejrzysty i esencjonalny. To trik szefów kuchni
- Poniedziałek, 10 marca (10:45)
Przygotowujesz aromatyczny rosół, ale masz problem z tym, że wychodzi mętny? Zastosuj ten trik profesjonalnych kucharzy. Dzięki niemu bulion zawsze wychodzi złocisty i klarowny jak nigdy....rosół, kuchnia polska -
Jak dobrze znasz kultowe dania z PRL-u?
- Sobota, 8 marca (17:30)
-
Golonka na kapuście. Jak zrobić staropolską potrawę, żeby wyszła idealna?
- Piątek, 7 marca (18:30)
-
Zrazy polowe Napoleona. Przepis z 1882 roku w sam raz na niedzielny obiad
- Piątek, 7 marca (14:30)
-
Pyszny deser, który przypomni ci smak dzieciństwa. Babcia robiła najlepszy
- Czwartek, 6 marca (14:30)
-
Był tak popularny w PRL-u, że jedzono go w prawie każdym filmie. Dziś tego deseru nie uświadczysz w kawiarni
- Środa, 5 marca (14:30)
-
Kiedy solić wątróbkę, żeby była miękka i soczysta? Zastosuj stary kucharski trik
- Środa, 5 marca (11:30)
-
Wreszcie zrobiłam bieszczadzki zawyłec. Przepis dostałam od koleżanki z Ustrzyk Dolnych
- Wtorek, 4 marca (13:30)
-
Jak przechowywać ogórki? Jest jedno miejsce, gdzie długo zachowują świeżość
- Poniedziałek, 3 marca (16:30)
Chrupiące i soczyste ogórki to świetny dodatek do kanapek czy sałatek. Niestety, już po jednym dniu potrafią stracić swoją przyjemną konsystencję i stać się zbyt miękkie. Jak przechowywać...warzywa, kuchnia polska -
Już nie obtaczam mielonych w bułce tartej. W tej wersji są zdrowsze i chrupią aż miło
- Piątek, 28 lutego (13:30)
-
Zaskoczenie w prestiżowym rankingu. Polski owoc na drugim miejscu
- Piątek, 28 lutego (11:00)
-
Niewielka zmiana, a robi ogromną różnicę. Magda Gessler robi mizerię tylko w ten sposób
- Środa, 26 lutego (11:30)
-
W PRL-u były przysmakiem, dziś mało kto kupuje. Szkoda, bo gulasz wychodzi mistrzowski
- Środa, 26 lutego (09:30)
-
Takiego rosołu jeszcze w twoim domu nie podawali. Przepis pochodzi z 1917 roku
- Wtorek, 25 lutego (13:30)