warzywa
- Wszystkie (150)
- Artykuły (150)
Artykuły (150)
-
Jedna z najstarszych roślin uprawianych przez człowieka. Ma dużo witamin, dba o serce i wątrobę
- Wczoraj, 28 marca (09:30)
-
Ma niewiele kalorii, dużo witamin i błonnika. Doskonałe wsparcie w odchudzaniu
- Wtorek, 25 marca (09:30)
-
Z zapomnianego warzywa robię witaminową surówkę. Ma mało kalorii, poprawia pracę jelit, wygładza skórkę
- Czwartek, 20 marca (17:30)
Podczas zakupów najczęściej sięgasz po sałatę lodową, masłową, lub rzymską? Kiedy następnym razem będziesz w sklepie, koniecznie sprawdź, czy na półkach z warzywami nie ma cykorii....warzywa -
Wygląda jak szpinak, ale jest dużo zdrowszy. W marcu i kwietniu jego liście są najdelikatniejsze
- Czwartek, 20 marca (09:30)
-
Zamiast surówki do obiadu podaj duszoną cukinię z marchewką. Proste, a jakie smaczne
- Wtorek, 18 marca (10:30)
Co podać do dania z mięsem? Wybór najczęściej pada na surówki i sałatki. Jednak, jeśli chcesz urozmaicić swój jadłospis, możesz zaserwować swoim domownikom warzywa w wersji duszonej. W...warzywa -
Szybki sposób na obiad bez mięsa. Sycąca zapiekanka wegetariańska
- Poniedziałek, 17 marca (18:30)
-
Mało znany zamiennik ziemniaka. Ma dużo błonnika, wspiera pracę serca i utrzymanie prawidłowej wagi
- Niedziela, 16 marca (16:30)
-
Kurczak po kowbojsku. Pyszny obiad dla miłośników pikantnych dań
- Sobota, 15 marca (18:30)
-
Warto jeść cały rok, a nie tylko na Wielkanoc. Obniża poziom cukru, wzmacnia kości i chroni tarczycę
- Piątek, 14 marca (09:30)
-
Mocno sycąca i aromatyczna zupa. Trzy najzdrowsze warzywa i dobre mięso to jej podstawa
- Czwartek, 13 marca (11:30)
-
Azjaci jedzą od 1,5 tysiąca lat. Opóźnia starzenie, obniża poziom cukru, łagodzi stany zapalne
- Środa, 12 marca (16:30)
Kapusta to warzywo, które w kuchni polskiej zajmuje szczególne miejsce. Robimy z niej surówki, bigos, czy zawijamy w nią gołąbki. W kuchni azjatyckiej również znajdziemy wiele pysznych...warzywa -
Ziemniaki ugotują się raz-dwa. Patent zna każda dobra gospodyni
- Środa, 12 marca (11:50)
W kuchni lubisz wykorzystywać sprawdzone patenty, które ułatwiają przygotowywanie codziennych posiłków? Jeśli tak, z pewnością spodoba ci się metoda sprytnej gospodyni na szybkie...warzywa -
Już pojawiła się w warzywniakach - świeża jak sałata, zdrowa jak kapusta. Trzeba jeść na mocne kości
- Środa, 12 marca (09:30)
Ta wyjątkowa kapusta w końcu pojawiła się w warzywniakach. Jedzona na surowo przypomina sałatę, a przy tym jest o wiele zdrowsza. Koniecznie zajadaj, jeśli chcesz mieć zdrowe kości i...warzywa, kapusta -
Ma delikatny, karmelowy smak. Mało znane warzywo jest skarbnicą witamin, działa przeciwzapalnie
- Poniedziałek, 10 marca (14:30)
-
Sałatkę jarzynową robię z przepisu Magdy Gessler. Zawsze wychodzi pierwsza klasa
- Piątek, 7 marca (12:30)
-
Można jeść na surowo, ma cztery razy więcej witaminy C niż sałata. Można też kisić jak ogórki
- Czwartek, 6 marca (12:30)
-
Czy można jeść ziemniaki, które kiełkują? Doktor technologii żywienia mówi wprost
- Wtorek, 4 marca (17:30)
Ziemniaki warto jeść nie tylko ze względu na pyszny smak. Są też źródłem witaminy C oraz wielu minerałów, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie zawsze będą jednak...ziemniaki, warzywa -
Już się pojawiły w Biedronce i Lidlu i to w dobrych cenach. Mają mało kalorii, niski indeks glikemiczny i moc witamin
- Wtorek, 4 marca (11:30)
Szparagi są w Polsce zwiastunem lata, choć w wielu marketach pojawiły się już teraz. Oznacza to oczywiście, że zostały wyhodowane w innych krajach i są do nas eksportowane (głównie z...warzywa -
Jak przechowywać ogórki? Jest jedno miejsce, gdzie długo zachowują świeżość
- Poniedziałek, 3 marca (16:30)
Chrupiące i soczyste ogórki to świetny dodatek do kanapek czy sałatek. Niestety, już po jednym dniu potrafią stracić swoją przyjemną konsystencję i stać się zbyt miękkie. Jak przechowywać...warzywa, kuchnia polska -
To nie są zwykłe kiełki. Powinni je jeść cukrzycy, kobiety w menopauzie, mają też właściwości przeciwzapalne
- Czwartek, 27 lutego (09:30)
To zdecydowanie nie są zwykłe kiełki. Są znacznie zdrowsze od innych, a w szczególności powinni je jeść cukrzycy czy kobiety w menopauzie. Wykorzystasz je w wielu daniach kuchni...dodatki, warzywa