zupa
(Kuchnia, przepisy na zupy)Synonimy:
zupy
- Wszystkie (102)
- Artykuły (102)
Artykuły (102)
-
Do zupy brokułowej dodaj chrupiący boczek. Rodzina będzie się zajadać
- Dzisiaj, 29 kwietnia (08:30)
Zupy to świetny pomysł na szybki obiad. Warto zrobić je w większej ilości, aby na drugi dzień nie musieć zastanawiać się, co zejść. Jeśli znudziła ci się klasyczna pomidorowa, ogórkowa,...zupa -
Tego przepisu na kapuśniak nauczyła mnie babcia. Żaden inny mi nie smakuje
- Sobota, 26 kwietnia (18:30)
Jak zrobić dobry kapuśniak? Nie istnieje jeden przepis na to danie - wszystko zależy od indywidualnych preferencji. Jeśli chcesz, by było wyraziste i kwaśne, najlepszym wyborem będzie...zupa -
To jedna z najzdrowszych zup. „Zielony krem” książkowo oczyszcza organizm
- Czwartek, 24 kwietnia (14:30)
Wiosna to czas, kiedy w naszych jadłospisach pojawia się coraz więcej zieleniny. Możesz przemycić ją w sałatkach, koktajlach, kolorowych kanapkach, a także w lekkich zupach. Jeśli lubisz...zupa -
Rosół może być jeszcze lepszy. Przygotuj go w ten sposób, smakuje wybitnie
- Czwartek, 24 kwietnia (10:30)
Rosół to zupa, którą lubią zarówno dorośli, jak i dzieciaki. A gdyby tak przygotować go nieco inaczej? Dziś mamy do zaproponowania przepis na rosół bawarski - niezwykle aromatyczny i...zupa -
Niezwykle wyrazista i aksamitna, moja ulubiona kremowa zupa. Przepis jest banalny
- Środa, 23 kwietnia (10:30)
Jeśli lubisz wyraziste smaki i aksamitne konsystencje to kremowa zupa cebulowa jest prawdziwym strzałem w dziesiątkę. Dobrze doprawiona i jednocześnie delikatna - doskonale sprawdzi się...zupa -
Japończycy dodają prawie do wszystkiego. Pomaga w trawieniu i odchudzaniu
- Piątek, 18 kwietnia (12:50)
Pasta miso to tradycyjny składnik wielu dań kuchni japońskiej i koreańskiej. Roślinny przysmak nie tylko pasuje do zup, sałatek czy marynat, ale też wykazuje właściwości prozdrowotne....zupa, kuchnia azjatycka -
Babcia zawsze robiła ten barszcz w Wielki Piątek. Aromatyczny, sycący, tego smaku się nie zapomina
- Czwartek, 17 kwietnia (17:30)
-
Bez tego składnika wielkanocny żurek jest słaby. Według Makłowicza to "nędzny żureczek”
- Czwartek, 17 kwietnia (14:30)
Do Wielkanocy pozostało niewiele czasu. To ostatni moment, aby zrobić przedświąteczne zakupy i zabrać się za gotowanie. Z pewnością na wielu stołach pojawi się żurek. Doświadczone...zupa, Wielkanoc -
Podaj ten rosół na świąteczny obiad. Goście będą zaskoczeni i zachwyceni
- Środa, 16 kwietnia (09:30)
Jeśli chcesz podać rosół na świąteczny obiad, musisz go przyrządzić z tego przepisu. Za każdym razem, gdy go robię, wszyscy są zaskoczeni jego esencjonalnością. Wypróbuj i zachwyć również...zupa -
Kiedyś jadali ją tylko biedni. Dziś wróciła na polskie stoły, jest symbolem dobrego smaku
- Wtorek, 15 kwietnia (16:30)
Wielu miłośników gotowania pomimo dostępu do niemal nieograniczonej liczby przepisów z całego świata, z chęcią wraca do tradycyjnych, polskich smaków. Scypa, czyli potrawa wywodząca się z...zupa -
Kiedyś gościła na stołach magnatów i biedaków. Dziś podaje się w wykwintnych restauracjach
- Wtorek, 15 kwietnia (11:41)
Raki były dawniej polską domeną, a dzisiaj są raczej specjalnością kuchni francuskiej czy szwedzkiej. Uznaje się je za wykwintny i drogi rarytas, serwowany w eleganckich restauracjach....zupa, kuchnia polska -
Aromatyczny żurek na święta. Jest sycący, więc wystarczy za cały obiad
- Sobota, 5 kwietnia (18:30)
-
Amerykanki oszalały na punkcie tej zupy, nasze babcie zawsze gotowały. To sekret gładkiej skóry i zdrowych stawów
- Piątek, 4 kwietnia (16:30)
-
Jaka jest różnica między żurkiem a barszczem białym? Nie tylko w smaku
- Środa, 2 kwietnia (14:30)
-
Najlepsza zupa meksykańska. Wychodzi naprawdę kremowa
- Sobota, 29 marca (12:30)
-
Syci i rozgrzewa. Zupa meksykańska jest łatwa do zrobienia, a przepyszna
- Niedziela, 23 marca (18:30)
Kuchnia meksykańska jest wyjątkowa - pełna smaku i aromatu, zachwyca niemalże każdego. Dziś mamy do zaproponowania prosty przepis, który wykonasz w domu bez większego problemu. Domownicy...zupa -
Przesoliłaś rosół? Nasze babcie miały sposób, by go uratować
- Środa, 19 marca (17:30)
Nie ma lepszej zupy na rozgrzewkę niż domowy rosół przygotowany na dużej ilości mięsa i warzyw. Chociaż jego przygotowanie jest bardzo proste, nawet najbardziej doświadczonym kucharzom...zupa -
To nie jest zwykła zupa. Na święta wielkanocne zrobię żurek benedyktyński
- Środa, 19 marca (12:30)
-
Babcie wiedziały, że to najlepsze mięso na rosół i często gotowały. Ma dużo białka, kwasów tłuszczowych i żelaza
- Wtorek, 18 marca (12:30)
Babcie wiedziały, że to najlepsze mięso na rosół i często gotowały z niego rosół. Chodzi oczywiście o kaczkę, która sprawia, że kolor wywaru jest idealnie złocisty, a jego smak i zapach...rosół, zupa -
Mocno sycąca i aromatyczna zupa. Trzy najzdrowsze warzywa i dobre mięso to jej podstawa
- Czwartek, 13 marca (11:30)