rosół
- Wszystkie (6)
- Artykuły (6)
Artykuły (6)
-
Babcie wiedziały, że to najlepsze mięso na rosół i często gotowały. Ma dużo białka, kwasów tłuszczowych i żelaza
- Wtorek, 18 marca (12:30)
Babcie wiedziały, że to najlepsze mięso na rosół i często gotowały z niego rosół. Chodzi oczywiście o kaczkę, która sprawia, że kolor wywaru jest idealnie złocisty, a jego smak i zapach...rosół, zupa -
Dodaj do rosołu zamiast natki pietruszki. Zupa będzie klarowna, lekko pikantna i pełna witamin
- Poniedziałek, 17 marca (16:30)
Do rosołu zawsze dodajesz natkę pietruszki? Czas to zmienić. Mamy propozycję, która także jest pyszna i ma wiele prozdrowotnych właściwości. Tym razem zupę posyp kolendrą, a być może już...rosół -
Wlej do rosołu, będzie przejrzysty i esencjonalny. To trik szefów kuchni
- Poniedziałek, 10 marca (10:45)
Przygotowujesz aromatyczny rosół, ale masz problem z tym, że wychodzi mętny? Zastosuj ten trik profesjonalnych kucharzy. Dzięki niemu bulion zawsze wychodzi złocisty i klarowny jak nigdy....rosół, kuchnia polska -
Szumowiny w rosole. Jeden sposób pomoże się ich pozbyć i wyklarować rosół
- Piątek, 21 lutego (14:30)
Rosół to jedno z ulubionych dań Polaków. Nic dziwnego - ta niezwykle aromatyczna i sycąca zupa doskonale sprawdza się jako posiłek dla całej rodziny. Zdarza się jednak, że podczas...rosół -
Dodaj do rosołu na początku gotowania. Będzie bardziej pożywny, gęsty i zarazem klarowny
- Sobota, 8 lutego (10:30)
Następnym razem przy gotowaniu rosołu dodaj zaledwie łyżkę tego tajnego składnika. Zupa stanie się nie tylko klarowana, ale jeszcze bardziej pożywna i gęsta. Efekt po ugotowaniu cię...zupa, rosół -
Sprawdzony trik najlepszych kucharzy. Wystarczy łyżka przyprawy, by podbić smak rosołu
- Czwartek, 11 lipca 2024 (11:30)
Rosół to ulubiona niedzielna potrawa większości Polaków, a wiele gospodyń ma swoje sprawdzone przepisy na tę klasyczną zupę. Profesjonalni szefowie kuchni mają jednak w zanadrzu jeden...rosół