Reklama
Reklama

Przepis na Surówkę Młodości. Hamuje powstawanie zmarszczek i tycie

Jedzenie Surówki Młodości dodaje witalności i poprawia ogólne samopoczucie. Wszystko dzięki składnikom odżywczym, głównie antyoksydantom, witaminom i minerałom, które uelastyczniają skórę, wzmacniają włosy oraz hamują procesy starzenia się organizmu. Surówka jest niskokaloryczna, więc pomoże utrzymać zgrabną i zdrową sylwetkę.

Surówka Młodości

Surówka Młodości to potrawa przygotowana wyłącznie ze świeżych warzyw pełnych witamin i minerałów, które wspierają organizm w codziennej pracy. Pomidory i ogórek świetnie nawadniają, a także są bogatym źródłem antyoksydantów, które hamują procesy starzenia. Dlatego warto przygotowywać tę surówkę często i traktować ją jako idealny dodatek do każdego obiadu czy kolacji. Dressing z oliwy jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych, które stanowią swoiste paliwo dla mózgu i serca. Całość jest tak szybka w przygotowaniu, że sprawdzi się nawet w diecie osób zabieganych i zapracowanych

Reklama

Przepis na Surówkę Młodości

Składniki:

  • 100 g mieszanki ulubionych sałat, 
  • 2 średnie pomidory, 
  • ogórek, 
  • 2 małe marchewki, 
  • mała czerwona cebula, 
  • 1/4 łyżeczki czosnku granulowanego, 
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu. 

Dressing: 

  • 100 ml oliwy z oliwek, 
  • 50 ml soku z cytryny, 
  • łyżeczka soli, 
  • 1/4 łyżeczki pieprzu. 

Sposób wykonania:

1) Pomidory umyj i pokrój w średniej wielkości kostkę. 

2) Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. 

3) Ogórka obierz i pokrój w szerokie słupki. 

4) Czerwoną cebulę drobno poszatkuj. 

5) Wszystkie warzywa i sałatę przenieś do miski sałatkowej. Posyp je czosnkiem i pieprzem, a następnie delikatnie przemieszaj. 

6) Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki sosu w osobnej miseczce. Możesz też włożyć wszystko do słoika lub shakera i wstrząsać do momentu aż uzyskasz jednolitą mieszaninę. Przygotowanym sosem zalej surówkę. Całość dobrze wymieszaj. 

7) Surówkę Młodości podawaj od razu po przygotowaniu lub schłodzeniu w lodówce. Resztki przechowuj w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni. 

Źródło: terazgotuje.pl

Zobacz też:

Wrzuć na ruszt kolorowe i lekkie warzywa. Najlepszy pomysł na końcówkę lata

Zupa pomidorowa Ewy Wachowicz jest obłędnie dobra. Jeden dodatek wynosi ją na najwyższy poziom

Pij codziennie zamiast kawy. Chroni serce, poprawia pamięć, dodaje energii i wspomaga odchudzanie

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: sałatki | dodatki | zdrowie | warzywa | przekąski