dodatki
- Wszystkie (194)
- Artykuły (194)
Artykuły (194)
-
Obowiązkowy w każdej kuchni. Podnosi odporność, pomaga spalać kilogramy i trzymać dobry poziom cukru
- Środa, 9 kwietnia (12:00)
Tę przyprawę znasz bardzo dobrze, ale pod postacią innego gatunku. Jego czerwona kuzynka powinna znaleźć się w każdej kuchni. Dodaj do potrawy, a podniesiesz sobie odporność i zadbasz o...przyprawy, dodatki -
Najprostszy przepis na kluski śląskie jak u babci. Wyjdą pyszne i sprężyste
- Środa, 9 kwietnia (08:30)
Jedno z najpopularniejszych śląskich dań to rolada podawana z modrą kapustą. Obowiązkowym dodatkiem są tu również kluski śląskie, które świetnie pasować będą również do innych mięsnych...dodatki, kluski -
Polski imbir - świetna przyprawa do mięs, zup i sosów. Wspomaga trawienie i działa przeciwzapalnie
- Wtorek, 8 kwietnia (12:30)
W kuchni często sięgamy po azjatycki imbir, nie wiedząc, że mamy swój własny. Jest nie mniej aromatyczny niż jego zagraniczny odpowiednik i równie korzystny dla zdrowia. Jaki smak i...dodatki, przyprawy -
Jedz zamiast ziemniaków. Syci, obniża cholesterol i ułatwia trawienie
- Wtorek, 8 kwietnia (09:30)
Chcesz na coś zamienić ziemniaki, ale nie wiesz co wybrać, bo kasza i ryż już ci się znudziły? Zdecydowanie powinnaś sięgnąć po komosę ryżową. Syci na długie godziny, dba o cholesterol i...dodatki -
Zrób tani domowy kolagen na stawy i zmarszczki. Jego działanie przyspiesza jedzenie znanego warzywa
- Poniedziałek, 7 kwietnia (14:30)
Bóle stawów, utrata elastyczności skóry, czy pojawiające się zmarszczki to oznaki kojarzące się ze starzeniem organizmu, które w dużej mierze są wynikiem utraty kolagenu. Po 25 roku życia...dodatki -
Używam zamiast parmezanu lub bułki tartej. Są niedrogie, mają dużo błonnika i orzechowo-serowy smak
- Poniedziałek, 7 kwietnia (11:30)
Mają orzechowo-serowy smak i stanowią zdrową alternatywę dla soli. Płatki drożdżowe, choć mało znane w polskiej kuchni, mają szereg ciekawych zastosowań kulinarnych. Przekonaj się, do...dodatki -
Zdrowy zamiennik cukru. Możesz zrobić w domu, kawa smakuje wyśmienicie
- Poniedziałek, 7 kwietnia (09:30)
-
W Skandynawii się zajadają, u nas karmi się zwierzęta. Dobrze działa na serce, odporność i jelita
- Czwartek, 3 kwietnia (09:30)
-
Gdy postawisz na stole, wszyscy będą pytać, co to za przyprawa. Zapobiega wzdęciom i zgadze, oczyszcza organizm
- Środa, 2 kwietnia (16:30)
Sól to jedna z tych przypraw, którą każdy ma w swojej kuchni. Nie trzeba jednak zawsze wybierać tej białej, zwłaszcza jeśli inne rodzaje są zdrowsze. Nie wiesz, co to jest czarna sól...dodatki, przyprawy -
Napar na odporność i przeziębienie. Pity regularnie działa na skórę jak kolagen
- Środa, 2 kwietnia (12:30)
-
Nie musisz kupować majonezu w sklepie. Zrobisz nie tylko z oleju i jajek
- Wtorek, 1 kwietnia (14:30)
Majonez to produkt, który albo się kocha, albo nienawidzi. Jedni postrzegają go jako obowiązkowy dodatek do wielu potraw, inni natomiast widzą w nim jedynie wroga szczupłej sylwetki. Jak...dodatki, Wielkanoc -
W PRL-u były rarytasem. Nadal jemy, choć nie powinniśmy, mają ogrom cukru i szkodzą
- Wtorek, 1 kwietnia (09:30)
Są częstym dodatkiem do ciast, galaretek lub innych rodzajów deserów. Owoce z puszki za czasów PRL-u były prawdziwym rarytasem. Mimo ich wszechstronności i walorów smakowych nie powinno...owoce, dodatki -
Najzdrowszy chleb na świecie. Dziś mało kto o nim pamięta, jest doskonały dla cukrzyków, poprawia trawienie
- Poniedziałek, 31 marca (16:30)
Ciemny, gęsty, ciężki i bardzo zdrowy chleb. Choć nieco zapomnieliśmy o pumperniklu, to wciąż jest łatwo dostępny na sklepowych półkach. To pieczywo idealne dla cukrzyków i osób, które...pieczywo, dodatki -
Zdrowszy od klasycznego makaronu. Ma dużo błonnika i białka, możesz dodawać do sałatek
- Poniedziałek, 31 marca (12:30)
-
Zapomniana konkurentka pietruszki. Francuzi uwielbiają jej ostry aromat, dodają do ryb i drobiu
- Niedziela, 30 marca (14:30)
Zioła ostatnio wracają do łask - zarówno w kuchni, jak i w medycynie naturalnej. To aż dziwne, że w Polsce całkowicie zapomnieliśmy o roślinie, która występuje u nas naturalnie,...dodatki, przyprawy -
Przestań dodawać do owsianki. Niszczysz swoje zdrowe śniadanie
- Sobota, 29 marca (16:30)
-
Schab w tym wydaniu to najlepsza wędlina na Wielkanoc. Krucha, soczysta i prosta do zrobienia
- Czwartek, 27 marca (14:30)
-
Turbo zdrowy smakołyk, za chwilę zacznie się sezon. Możesz zrobić energetyczny dżem lub syrop na przeziębienie
- Czwartek, 27 marca (12:30)
W wielu kulturach zbieranie darów lasu było częścią życia wiejskiego, związaną z medycyną ludową i samowystarczalnością. Dziś ten zwyczaj wraca w nowoczesnej formie. Szukamy naturalnych...zdrowie, dodatki -
Ma delikatną konsystencję i orzechowy smak. Uzupełnia żelazo, wspiera układ nerwowy i serce
- Środa, 26 marca (17:30)
Chociaż mąka pszenna dalej przoduje w większości polskich kuchni, coraz więcej osób poszukuje dla niej zdrowszych alternatyw. Dobrym wyborem może okazać się na przykład mąka migdałowa. Ma...dodatki -
Ma niewiele kalorii, dużo witamin i błonnika. Doskonałe wsparcie w odchudzaniu
- Wtorek, 25 marca (09:30)