zdrowie
- Wszystkie (46)
- Artykuły (46)
Artykuły (46)
-
Ziarenka cenne jak złoto. Posypuj kanapki, dodawaj do zupy - wyreguluje cukier, obniży cholesterol
- 11 minut temu
Czarnuszka znana również jako czarny kminek ma intensywny, ciekawy smak, który idealnie nadaje się do wielu potraw. Warto ją wykorzystać w kuchni, szczególnie kiedy weźmiemy pod uwagę...przyprawy, zdrowie -
Nie ma ości, jest chuda - ryba idealna na Wigilię. Wspiera pracę serca i wzmacnia kości
- Sobota, 30 listopada (14:30)
-
Smakuje jak połączenie truskawki i ananasa. Pomaga w leczeniu nadciśnienia, wątroby, działa na odporność
- Czwartek, 28 listopada (09:30)
Ten soczysty, pyszny owoc o ciekawym wyglądzie zdobywa coraz większą popularność ze względu na swoje potencjalne właściwości zdrowotne. Graviola, która do tej pory była stosowana w...owoce, zdrowie -
Jesienią i zimą powinna być na talerzu kilka razy w tygodniu. Reguluje poziom cukru we krwi, obniża "zły" cholesterol
- Środa, 27 listopada (11:30)
-
Najlepsze na zdrowe śniadanie. Czyszczą jelita jak odkurzacz, pomagają schudnąć
- Poniedziałek, 25 listopada (16:30)
Pełnowartościowe śniadanie to podstawa. Dodaje energii i pomaga rozruszać się organizmowi z samego rana. Często na pierwszy posiłek w ciągu dnia wybieramy owsiankę. Choć śniadanie na...śniadania, zdrowie -
Sól himalajska a kuchenna. Czy różowa sól naprawdę jest zdrowsza?
- Poniedziałek, 25 listopada (10:30)
-
Jedna z najlepszych polskich ryb. Zdrowa, prawie nie ma ości, smakuje lepiej niż dorsz
- Czwartek, 21 listopada (17:30)
-
Ulubiona kawa 100-latków. Jej codzienne picie wpływa na długowieczność
- Czwartek, 21 listopada (14:30)
Kawa to jeden z ulubionych napojów Polaków. Wielu z nas nie wyobraża sobie rozpoczęcia dnia bez filiżanki pobudzającego espresso. Co ciekawe, kawa bardzo często wchodzi w skład diety...napoje, zdrowie -
Te jajka są najlepsze dla małych dzieci, seniorów i alergików. Mają cztery razy więcej karotenu niż kurze
- Czwartek, 21 listopada (13:30)
-
Naturalne podpora dla serca i skóry. "Złoty" owoc możesz jeść nawet ze skórką
- Środa, 20 listopada (10:30)
Z pozoru przypomina zwykłe kiwi. W rzeczywistości wyróżnia się kolorem, słodkością oraz delikatną skórką. Kiwi gold jest całkiem inne niż dobrze nam znany kwaśny owoc. Przekonaj się, co w...owoce, zdrowie -
Nadal nie doceniamy oleju z superowocu. Dobrze działa na odporność, krążenie i układ oddechow
- Wtorek, 19 listopada (12:02)
-
Herbata, którą, mało kto zna. Chroni serce, przyspiesza metabolizm i zwalcza stany zapalne
- Poniedziałek, 18 listopada (14:30)
Używano jej kilka tysięcy lat temu, a potem została na długo zapomniana. Choć w XIX wieku ponownie się nią zainteresowano, to już w XX - całkowicie porzucono hodowlę rośliny. Dopiero...napoje, zdrowie -
Ma śladowe ilości kofeiny, bogactwo witamin i smaków. Herbata dla cukrzyków i zestresowanych
- Czwartek, 14 listopada (14:30)
W sklepie jest naprawdę wiele herbat do wyboru, więc nic dziwnego, że najczęściej sięgasz po swoją ulubioną. Od czasu do czasu warto jednak spróbować nowego rodzaju naparu, szczególnie...napoje, zdrowie -
Konkurentka jaglanej i gryczanej. Kasza nazywana łzami Hioba to remedium na chore serce i wysoki cholesterol
- Środa, 13 listopada (14:30)
-
Ma 30 razy więcej witaminy C niż cytryna. Pij napar lub dodawaj do herbaty
- Wtorek, 12 listopada (16:30)
-
Najlepsze na odchudzanie. Co można jeść na diecie odchudzającej, a czego unikać?
- Poniedziałek, 11 listopada (12:30)
Odchudzanie to proces, którego najważniejszym elementem jest wdrożenie odpowiednich zmian w codziennej diecie. Czym kierować się przy komponowaniu swojego jadłospisu? Co można jeść na...dietetyczne gotowanie, zdrowie -
Co dodać do herbaty, żeby wzmocnić odporność. Nie tylko cytryna pomaga
- Sobota, 9 listopada (14:30)
-
Azjatycki owoc szczęścia. Trudno go obrać, cukrzycy powinni często jeść
- Czwartek, 7 listopada (10:30)
-
Orzeźwia i uzupełnia niedobory witamin. Po zjedzeniu Sałatki Długowieczności poczujesz się lepiej
- Środa, 6 listopada (12:30)
-
Naturalny antybiotyk w słoiku. Tak przygotowany czosnek pomoże przy przeziębieniu
- Wtorek, 5 listopada (18:30)