zdrowie
- Wszystkie (211)
- Artykuły (211)
Artykuły (211)
-
Ziarenka cenne jak złoto. Dodawaj do zupy, sałatek i kanapek - wyregulują cukier, obniżą cholesterol
- 1 godz. 29 minut temu
Czarnuszka znana również jako czarny kminek ma intensywny, ciekawy smak, który idealnie nadaje się do wielu potraw. Warto ją wykorzystać w kuchni, szczególnie kiedy weźmiemy pod uwagę...przyprawy, zdrowie -
Jesienią i zimą powinien być w każdej kuchni. Buduje odporność, działa przeciwzapalnie, dba o ciśnienie
- Dzisiaj, 8 grudnia (12:30)
Jesień i zima to czas, kiedy kuchnia zamienia się w małe laboratorium wzmacniania odporności. Wśród naturalnych sposobów na wspieranie organizmu warto z pewnością wymienić imbir. To...imbir, zdrowie -
Seniorzy powinni włączyć do diety. Ten olej czyści tętnice ze złogów, chroni serce i przyspiesza metabolizm
- Piątek, 5 grudnia (16:30)
Olej lniany to jeden z najcenniejszych tłuszczów roślinnych, a jego regularne stosowanie szczególnie poleca się seniorom. Dba o prawidłową pracę mózgu i układu nerwowego. Do tego zawiera...dodatki, zdrowie -
Dla seniorów jest jak naturalne lekarstwo. Ten olej chroni serce, pomaga w zasypianiu i poprawia pamięć
- Piątek, 5 grudnia (15:30)
-
Pochodzi z Francji, dlatego nazywana jest flażoletką. W diecie redukcyjnej niezastąpiona, ma mało kalorii, ale dużo białka
- Czwartek, 4 grudnia (13:30)
-
Chrupie aż miło i ma lekko słodki smak. Osoby na diecie używają jej zamiast chleba, dostarcza witamin
- Wtorek, 2 grudnia (17:30)
-
To nie seler, ani rzepa. Chrup, jako przekąskę, ma niewiele kalorii, niski indeks glikemiczny i dużo wapnia
- Wtorek, 2 grudnia (15:30)
To roślina, która popularnością cieszy się w Meksyku oraz krajach Ameryki Środkowej. W Polsce jest nieznana oraz niestety niedostępna. Są jednak sposoby, dzięki którym możemy ją...warzywa, zdrowie -
Wciąż za mało doceniana w polskiej kuchni. Mało które warzywo tak wspiera serce i kości
- Poniedziałek, 1 grudnia (11:30)
-
To jedna z najlepszych polskich ryb. Zdrowa, prawie nie ma ości, smakuje lepiej niż dorsz
- Niedziela, 30 listopada (16:30)
-
To nie jest ani śliwka, ani oliwka. Ostry, ale słodki superowoc na cukrzycę, dobre trawienie i odporność
- Piątek, 28 listopada (15:30)
-
To nie pietruszka ani pasternak. Zimowe szparagi oczyszczają organizm i wzmacniają kości
- Czwartek, 27 listopada (11:30)
Jesienią, gdy pola pustoszeją, ona dopiero dojrzewa. Smukły, ciemny korzeń kryje w sobie biały miąższ, który po ugotowaniu nabiera kremowej konsystencji i delikatnego aromatu. Dawniej...warzywa, zdrowie -
Mięso zdrowsze od wołowiny i wieprzowiny. Ma ogrom kolagenu i żelaza, dobre dla serca i mózgu
- Czwartek, 27 listopada (10:50)
Cielęcina to jedno z najdelikatniejszych i najsmaczniejszych mięs, jakie możemy dostać w sklepie. Charakteryzuje się nie tylko unikatowym aromatem, ale również cennymi właściwościami...mięso, zdrowie -
Polecany seniorom, bo dba o stawy, oczy i ciśnienie. Możesz jeść jako suszoną przekąskę lub pastę
- Środa, 26 listopada (15:30)
-
Już nie matcha i kombucha jest w modzie. Teraz pije się kawę z zielonym dodatkiem
- Środa, 26 listopada (14:30)
-
Powinna być na talerzu kilka razy w tygodniu. Zapobiega skokom cukru i czyści jelita ze złogów
- Środa, 26 listopada (10:50)
-
Mało kto wie, że ta cebula wspiera zdrowie serca, odporność i łagodzi stany zapalne. Warto jeść regularnie
- Wtorek, 25 listopada (17:30)
W kuchni polskiej króluje cebula żółta. Warto znaleźć miejsce także dla nieco mniej popularnej szalotki, jej smak kryje w sobie nuty czosnku, dzięki czemu dodaje oryginalnego aromatu do...warzywa, zdrowie -
Owoc zjedz jako przekąskę, ze skórki zrób przyprawę. Dodaje energii, dba o serce i lepsze trawienie
- Wtorek, 25 listopada (16:30)
Choć w Azji jest codziennym składnikiem i naturalnym wsparciem dla zdrowia, to w Polsce dopiero zyskuje sympatię. Zielone mango to owoc jędrny, lekko cierpki w smaku, który świetnie...owoce, zdrowie -
Już połówka dziennie zmienia wiele. Wątroba pracuje dużo lepiej, dla serca i wzroku duże wzmocnienie
- Poniedziałek, 24 listopada (16:30)
-
Zimą zawsze jest pokusa, żeby słodzić herbatę. Dodawaj zamiast cukru, lekarka tłumaczy, że to najlepszy wybór
- Czwartek, 20 listopada (14:30)
-
Najlepsza pasta do kanapek bez jajek i sera. Jest turbo zdrowa, wspomaga na serce, krążenie i nadciśnienie
- Czwartek, 20 listopada (11:50)
Strączki są niezwykle przydatnym składnikiem w kuchni, który zwykle doceniany jest przez wegetarian i wegan ze względu na sporą zawartość białka. Jednym z nich jest fasola, która w...zdrowie, fasolka



















