bulion
- Wszystkie (6)
- Artykuły (6)
Artykuły (6)
-
Mówią, że to „piąty smak”. W połączeniu z innymi, wzmacnia doznania podczas jedzenia
- Wtorek, 11 lutego (17:30)
Nie jest ani słodki, ani słony, ani kwaśny, ani gorzki – a jednak ma ogromne znaczenie dla smaku potraw. Umami, określane jako „piąty smak”, sprawia, że jedzenie staje się bardziej...bulion, kuchnia azjatycka -
Kiedy dodać sól do rosołu - na początku czy pod koniec gotowania? Większość robi to źle
- Wtorek, 11 lutego (09:30)
-
Masz mięso i warzywa z rosołu? Zrobisz z nich smarowidło do chleba palce lizać
- Środa, 5 lutego (11:30)
-
Wystarczy dodać pod koniec gotowania. Rosół nabierze głębokiego, złocistego koloru
- Piątek, 31 stycznia (14:30)
-
Zupa długowieczności. Przepis prosto z Sardynii na długie i zdrowe życie
- Wtorek, 29 października 2024 (09:30)
-
Lekka wiosenna zupa z nowalijek. Idealna na piątkowy obiad
- Piątek, 17 maja 2024 (14:30)