wołowina
- Wszystkie (19)
- Artykuły (19)
Artykuły (19)
-
To najdroższa wołowina na świecie. Ma niepowtarzalny smak, a jakość i właściwości czynią ją kawiorem wśród mięs
- Wtorek, 10 czerwca (17:30)
Wołowina jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka, żelaza i witamin z grupy B. Nie należy do tanich mięs, bo za kilogram w supermarkecie trzeba zapłacić kilkadziesiąt złotych. Cena...wołowina, mięso -
Najdelikatniejsza i zdrowa część wołowiny. Przyrządzona w ten sposób smakuje jak z wykwintnej restauracji
- Niedziela, 8 czerwca (16:30)
-
"Masło bogów" znane z PRL-u wraca do menu. Jest pełne kolagenu, poprawia stan kości i wygląd skóry
- Wtorek, 3 czerwca (14:30)
-
Patent szefa kuchni na dobrego steka. Goście będą zachwyceni smakiem i teksturą
- Sobota, 31 maja (16:30)
-
Wołowina będzie krucha, soczysta i aromatyczna. Zastosuj trik szefa kuchni
- Niedziela, 25 maja (16:30)
Chcesz, aby twoja wołowina była krucha i soczysta? Odkryj kulinarne triki, które pomogą ci przygotować ją niczym profesjonalny kucharz rodem z wykwintnej restauracji. Z naszych wskazówek...wołowina -
Rosół z przedwojennego przepisu. Zamiast makaronu jest inny, wyjątkowy dodatek
- Środa, 21 maja (16:30)
-
Najlepszy dodatek do wołowiny. Wychodzi soczysta i nieco słodkawa
- Niedziela, 6 kwietnia (12:30)
-
Rzadko kupujemy tę część wołowiny. Krucha, delikatna, idealna na proszony obiad
- Środa, 26 marca (12:30)
-
W PRL-u to mięso było przysmakiem. Dziś jeśli kupujemy, to głównie do rosołu
- Wtorek, 11 marca (16:30)
O tej części wołowiny mało kto dzisiaj pamięta. Nie każdy wie także, jak bardzo zajadano się nią w czasach PRL-u. Szponder wołowy, bo o nim mowa, jest smaczny i ma sporą wartość odżywczą....wołowina -
Najlepsza część wołowiny na bitki lub roladki. Delikatna, ma niewiele tłuszczu, nie potrzebuje długiej obróbki
- Wtorek, 11 marca (15:30)
To jest zdecydowanie najlepsza część wołowiny na bitki i roladki. Jest naprawdę delikatna i ma bardzo mało tłuszczu. Nie potrzebuje długiej obróbki termicznej, a przy tym wychodzi miękka....mięso, wołowina -
Zrazy polowe Napoleona. Przepis z 1882 roku w sam raz na niedzielny obiad
- Piątek, 7 marca (14:30)
-
Najlepsza część wołowiny na kleisty bulion i gulasz. Porządna dawka kolagenu na bolące stawy
- Wtorek, 4 marca (14:30)
Początkujący kucharze mogą mieć problem z oceną, jaki rodzaj mięsa najlepiej sprawdzi się, do przygotowania poszczególnych dań. W poniższym artykule podpowiemy ci, co zrobić z goleni...mięso, wołowina -
Popisowe roladki wołowe. Delikatne mięso i chrupiące warzywa w środku
- Czwartek, 27 lutego (13:30)
-
Wołowina będzie rozpływać się w ustach. Tak smażą ja kucharze w dobrych restauracjach
- Środa, 26 lutego (13:30)
Wołowina jest pyszna pod warunkiem, że nie jest gumowa i twarda. W teorii proste, prawda? W praktyce jednak okazuje się sporym wyzwaniem - na tyle dużym, że wiele osób wręcz rezygnuje z...wołowina, mięso -
Delikatne, kruche, rozpada się pod widelcem. Takie mięso to rzadkość na talerzu
- Piątek, 14 lutego (09:30)
Policzki wołowe mogą kojarzyć nam się z daniem podawanym w ekskluzywnej restauracji. Okazuje się jednak, że tę przepyszną potrawę możemy przygotować samodzielnie w domowym zaciszu. Warto...wołowina, grzyby -
Chrupiące pakieciki na każdą imprezę. Sekretem jest mięsno-warzywny farsz
- Czwartek, 16 stycznia (18:30)
-
Pomysł na niedzielny obiad. Syci, rozgrzewa i wspaniale smakuje
- Sobota, 7 grudnia 2024 (18:30)
-
Robię na specjalne okazje. Rozgrzewające, gęste i aromatyczne danie nie ma sobie równych
- Czwartek, 17 października 2024 (16:30)
-
Zupiarze będą w siódmym niebie. Pulpecikowa na wołowinie jest aromatyczna i bardzo sycąca
- Piątek, 31 maja 2024 (18:30)
Zupy powinny znajdować się w diecie każdego. To skondensowane bogactwo minerałów, które łatwo przyjąć do organizmu. Choć są smaczne, to mają jeden znaczący problem. Dla wielu nie są one...zupa, wołowina