kuchnia azjatycka
- Wszystkie (58)
- Artykuły (58)
Artykuły (58)
-
Czerwona pasta, która topi tłuszcz na brzuchu. Dba też o serce i dobre samopoczucie
- Wczoraj, 4 grudnia (11:30)
-
Ten japoński omlet to śniadaniowy hit. Smakuje jeszcze lepiej niż wygląda
- Wtorek, 2 grudnia (11:30)
-
Już nie matcha i kombucha jest w modzie. Teraz pije się kawę z zielonym dodatkiem
- Środa, 26 listopada (14:30)
-
Ma soczyste mięso i kremowo-maślany smak. Sporo kosztuje, ale jest wolna od zanieczyszczeń i antybiotyków
- Środa, 26 listopada (09:30)
Seriola jest japońskim gatunkiem ryby występujących w stanie dzikim i hodowlanym. Stanowi prawdziwy rarytas w japońskiej kuchni i ważny element sashimi i sushi. Jej delikatne mięso o...ryby, kuchnia azjatycka -
To purpurowy superfood. Eliksir na odporność i zdrowe jelita
- Poniedziałek, 24 listopada (09:30)
-
To nie opieńka i nie maślak. Ten nietypowy grzyb wspiera odporność i dodaje sił witalnych, dba o zdrowie kości
- Czwartek, 20 listopada (17:30)
Polacy uwielbiają grzyby, w sezonie jesienno-zimowym najczęściej sięgają po te leśne. Podgrzybki czy borowik doskonale podkreślają smak kapusty, czy sosu do mięs. Jeśli jednak planujesz...kuchnia azjatycka, grzyby -
Niepozorne, ale napakowane żelazem i potasem. Oczyszczają organizm, obniżają cukier i podnoszą odporność
- Czwartek, 13 listopada (09:30)
-
To nie ciecierzyca, ani groch. Rzadko jemy, a jest turbo wspomagaczem dla serca, jelit i kości
- Wtorek, 11 listopada (13:30)
Mała, zielona i na pierwszy rzut oka niepozorna fasola mung od wieków skrywa w sobie sekret długowieczności i energii. Wchodzi w skład aromatycznych curry, sałatek czy zdrowotnych dań...kuchnia azjatycka -
Pij regularnie zamiast kawy. Serce i jelita będą zaopiekowane, stresu i kilogramów ubędzie
- Czwartek, 6 listopada (12:30)
Chcesz zamienić poranną kawę na coś łagodniejszego? Ten napój ma wyjątkowe właściwości dla zdrowia. To półfermentowana odmiana, która łączy w sobie cechy zielonej i czarnej herbaty,...napoje, kuchnia azjatycka -
Koreański przysmak, który w Polsce robi furorę. Niezwykle smaczny i bardzo zdrowy, goście będą zaskoczeni
- Czwartek, 30 października (16:30)
Coraz więcej osób z chęcią testuje dania i smakołyki z różnych kuchni świata. Jeśli należysz do miłośników kulinarnych nowinek, z pewnością zainteresuje się koreański przysmak bibimbap. W...dania główne, kuchnia azjatycka -
Przepis na rosół po wietnamsku to moje popisowe danie. Zrobię na Wszystkich Świętych
- Środa, 29 października (13:30)
-
Opóźnia starzenie, obniża poziom cukru i łagodzi stany zapalne. Azjaci jedzą nieprzerwanie od 1,5 tysiąca lat
- Poniedziałek, 20 października (15:30)
-
Niepozorne ciasto, które przetrwało wieki. Bez masła i proszku do pieczenia, a puszyste
- Piątek, 17 października (18:30)
-
Koreanki piją zamiast kawy. To ich sprawdzony sposób na alabastrową cerę i płaski brzuch
- Środa, 15 października (14:30)
-
Upycham do słoików i mam zapas na zimę. Na odporność i leniwe jelita to pierwsza pomoc
- Środa, 8 października (16:30)
-
Azjatki jedzą na potęgę, bo wygładzają zmarszczki. "Łzy brzoskwini" dobrze działają też na jelita
- Poniedziałek, 6 października (13:30)
-
Jest lekkostrawna, idealna dla cukrzyków i osób na diecie. Poprawia pracę jelit, wzmacnia mięśnie i odporność
- Środa, 1 października (10:50)
-
Koreańczycy dodają do zup, mięs i kapusty. Mocniejsze od chilli, obniża poziom kortyzolu i zmniejsza stres
- Wtorek, 16 września (16:30)
Koreańczycy nie wyobrażają sobie bez niego kuchni - dodają go do kimchi, aromatycznych zup i mięs. Gochugaru, czyli suszona i zmielona papryka, to przyprawa, która nie tylko nadaje...kuchnia azjatycka, przyprawy -
Nazwę dla tego warzywa wymyślił szogun. Ma ogrom wapnia, więc seniorzy powinni jeść często
- Czwartek, 4 września (09:30)
-
Smakuje jak młoda kapusta pekińska, jest lekko pikantna. Idealna dla seniorów, bo wzmacnia kości i stawy, poprawia wzrok, dba o serce
- Środa, 3 września (09:30)



















