kuchnia azjatycka
- Wszystkie (35)
- Artykuły (35)
Artykuły (35)
-
Grzyby smaczniejsze od pieczarek. Jeszcze mało znamy, a na nazwie "łamiemy" język
- Czwartek, 8 maja (09:30)
-
Uznawane za najzdrowsze danie świata. Ma mało kalorii, dużo pomaga schudnąć
- Wtorek, 22 kwietnia (11:30)
-
Japończycy dodają prawie do wszystkiego. Pomaga w trawieniu i odchudzaniu
- Piątek, 18 kwietnia (12:50)
Pasta miso to tradycyjny składnik wielu dań kuchni japońskiej i koreańskiej. Roślinny przysmak nie tylko pasuje do zup, sałatek czy marynat, ale też wykazuje właściwości prozdrowotne....zupa, kuchnia azjatycka -
Ma niewiele kalorii, dużo witamin i błonnika. Doskonałe wsparcie w odchudzaniu
- Wtorek, 25 marca (09:30)
-
To więcej niż przyprawa. Wspomaga pracę wątroby, obniża cholesterol
- Piątek, 21 marca (09:30)
Przyprawy w kuchni mają wzbogacać smak potraw i nadawać im charakteru. Jednak w przypadku kurkumy dochodzą do tego jeszcze względy zdrowotne. Ten żółty proszek działa zbawiennie na nasz...przyprawy, kuchnia azjatycka -
Mało znany zamiennik ziemniaka. Ma dużo błonnika, wspiera pracę serca i utrzymanie prawidłowej wagi
- Niedziela, 16 marca (16:30)
-
Odmładza, oczyszcza organizm i działa jak balsam na serce. Koreanki piją na potęgę
- Niedziela, 16 marca (14:30)
Pij ją zamiast zwykłej, czarnej herbaty, a poczujesz znaczącą różnicę. Ten charakterystyczny napar odmładza i oczyszcza organizm. Na serce zadziała jak balsam i ochroni cały układ...napoje, kuchnia azjatycka -
Jedne z najzdrowszych owoców świata. Intensywne w smaku, mają dużo błonnika, chronią wątrobę i jelita
- Środa, 12 marca (13:30)
Hasło śliwki kojarzy nam się zazwyczaj ze swojskimi węgierkami, którym trudno odmówić właściwości zdrowotnych. Jeszcze więcej mają ich jednak mniej u nas znane śliwki umeboshi, uznawane...dodatki, kuchnia azjatycka -
Ma delikatny, karmelowy smak. Mało znane warzywo jest skarbnicą witamin, działa przeciwzapalnie
- Poniedziałek, 10 marca (14:30)
-
Dodaj łyżeczkę mało znanego produktu do porannej kawy, serce będzie wdzięczne. I talia się wysmukli
- Poniedziałek, 3 marca (11:30)
-
Ma mnóstwo białka, błonnika, dlatego jest dobra na odchudzanie
- Poniedziałek, 17 lutego (10:30)
-
Przy długim przeziębieniu lepszy od polskiego rosołu. Ma mnóstwo kolagenu, białka i witamin
- Sobota, 15 lutego (16:30)
Każda kuchnia świata ma swój rosół - w Japonii i Chinach jego odpowiednikiem jest ramen. Jako potrawa bogata w kolagen i witaminy, a przy tym smaczna, zyskał wielu zwolenników na całym...zupa, kuchnia azjatycka -
Azjatki jedzą bez opamiętania, bo wygładzają zmarszczki. "Łzy brzoskwini" dobrze działają też na jelita
- Piątek, 14 lutego (16:30)
-
Najzdrowszy owoc na promocji w Aldi i Biedronce. Seniorzy powinni zajadać codziennie
- Czwartek, 13 lutego (16:30)
-
Mówią, że to „piąty smak”. W połączeniu z innymi, wzmacnia doznania podczas jedzenia
- Wtorek, 11 lutego (17:30)
Nie jest ani słodki, ani słony, ani kwaśny, ani gorzki – a jednak ma ogromne znaczenie dla smaku potraw. Umami, określane jako „piąty smak”, sprawia, że jedzenie staje się bardziej...bulion, kuchnia azjatycka -
Naturalny spalacz tłuszczu, ochrona dla wątroby. Pij często, jeśli tylko możesz
- Piątek, 7 lutego (16:30)
-
Szkoda, że tak rzadko lądują na polskim talerzu. Mają dużo błonnika, mało kalorii i dobry wpływ na serce
- Czwartek, 6 lutego (12:30)
-
Mało lubiana przyprawa. Tymczasem obniża poziom cukru, wspomaga trawienie i odchudzanie
- Niedziela, 2 lutego (12:30)
Choć kmin rzymski nie należy do najpopularniejszych przypraw, jego właściwości zdrowotne zasługują na większą uwagę. Wspomaga trawienie, stabilizuje poziom cukru we krwi i przyspiesza...przyprawy, kuchnia azjatycka -
Gdy masz ochotę na sushi, ale nie chce ci się zwijać. Ten przepis jest genialny
- Niedziela, 2 lutego (09:30)
-
Orientalny smak, który ułatwia trawienie. Mało znana przyprawa o zdrowotnej mocy
- Czwartek, 30 stycznia (16:30)
Dania kuchni azjatyckiej często łączą w sobie różne smaki, od słonego, przez kwaśny, aż po słodki. Często nie brakuje im również pikanterii czy gorzkawych nut, dzięki czemu, w każdym...przyprawy, kuchnia azjatycka