kuchnia azjatycka
- Wszystkie (45)
- Artykuły (45)
Artykuły (45)
-
Koreańczycy dodają do zup, mięs i kapusty. Mocniejsze od chilli, obniża poziom kortyzolu i zmniejsza stres
- Dzisiaj, 16 września (16:30)
Koreańczycy nie wyobrażają sobie bez niego kuchni - dodają go do kimchi, aromatycznych zup i mięs. Gochugaru, czyli suszona i zmielona papryka, to przyprawa, która nie tylko nadaje...kuchnia azjatycka, przyprawy -
Nazwę dla tego warzywa wymyślił szogun. Ma ogrom wapnia, więc seniorzy powinni jeść często
- Czwartek, 4 września (09:30)
-
Smakuje jak młoda kapusta pekińska, jest lekko pikantna. Idealna dla seniorów, bo wzmacnia kości i stawy, poprawia wzrok, dba o serce
- Środa, 3 września (09:30)
-
Nazywają ją "żywym napojem", możesz zrobić w domu. Wspomaga serce, obniża ciśnienie i poziom złego cholesterolu
- Wtorek, 2 września (11:30)
Kombucha, czyli sfermentowany napój herbaciany, w Azji znana jest od wieków. Dziś podbija kuchnie i stoły w całej Europie. Naukowcy coraz częściej przyglądają się jej właściwościom...napoje, kuchnia azjatycka -
Azjaci jedzą ją już od 1,5 tysiąca lat. Opóźnia starzenie, obniża poziom cukru i łagodzi stany zapalne
- Środa, 20 sierpnia (13:30)
-
Koreanki piją zamiast kawy. Napój piękna na idealną cerę i płaski brzuch
- Poniedziałek, 11 sierpnia (14:30)
-
Wciąż mało ja znamy, więc omijamy w sklepie. Seniorzy powinni jeść, bo zmniejsza stany zapalne, dobrze działa na stawy
- Piątek, 8 sierpnia (11:30)
Delikatna, jasnozielona, z chrupiącymi łodygami i miękkimi liśćmi. Często przegrywa z brokułem, sałatą, a nawet z kalafiorem, choć powinna stać na podium warzywnych hitów. Mowa o...kapusta, kuchnia azjatycka -
Działa lepiej niż filiżanka małej czarnej. Spala tłuszcz, ochroni wątrobę i poprawia koncentrację
- Środa, 6 sierpnia (15:30)
-
Mają dużo błonnika, mało kalorii i dobry wpływ na serce. Szkoda, że tak rzadko goszczą na polskim talerzu
- Wtorek, 29 lipca (15:30)
-
Greczynki dodają do kawy, żeby mieć smukłą talię. Wspomaga nie tylko trawienie, ale i serce
- Środa, 9 lipca (11:30)
-
Idealne na leniwe wieczory. Smaruję masłem i jem od razu
- Wtorek, 1 lipca (18:30)
-
Patent Koreanek na młodość i gładką skórę. Jedzą regularnie
- Sobota, 24 maja (10:30)
-
Jeśli kupujesz, wybierz pełnoziarnisty. Ma dużo błonnika, reguluje poziom cukru i przyspiesza metabolizm
- Piątek, 16 maja (09:30)
Makaron udon pełnoziarnisty to prawdziwa gratka dla smakoszy kuchni azjatyckiej, którzy nie tylko cenią smak, ale też dbają o zdrowie. Gdy w sklepach spożywczych widzisz półkę z różnymi...makaron, kuchnia azjatycka -
Grzyby smaczniejsze od pieczarek. Jeszcze mało znamy, a na nazwie "łamiemy" język
- Czwartek, 8 maja (09:30)
-
Uznawane za najzdrowsze danie świata. Ma mało kalorii, dużo pomaga schudnąć
- Wtorek, 22 kwietnia (11:30)
-
Japończycy dodają prawie do wszystkiego. Pomaga w trawieniu i odchudzaniu
- Piątek, 18 kwietnia (12:50)
Pasta miso to tradycyjny składnik wielu dań kuchni japońskiej i koreańskiej. Roślinny przysmak nie tylko pasuje do zup, sałatek czy marynat, ale też wykazuje właściwości prozdrowotne....zupa, kuchnia azjatycka -
Ma niewiele kalorii, dużo witamin i błonnika. Doskonałe wsparcie w odchudzaniu
- Wtorek, 25 marca (09:30)
-
To więcej niż przyprawa. Wspomaga pracę wątroby, obniża cholesterol
- Piątek, 21 marca (09:30)
Przyprawy w kuchni mają wzbogacać smak potraw i nadawać im charakteru. Jednak w przypadku kurkumy dochodzą do tego jeszcze względy zdrowotne. Ten żółty proszek działa zbawiennie na nasz...przyprawy, kuchnia azjatycka -
Mało znany zamiennik ziemniaka. Ma dużo błonnika, wspiera pracę serca i utrzymanie prawidłowej wagi
- Niedziela, 16 marca (16:30)
-
Odmładza, oczyszcza organizm i działa jak balsam na serce. Koreanki piją na potęgę
- Niedziela, 16 marca (14:30)
Pij ją zamiast zwykłej, czarnej herbaty, a poczujesz znaczącą różnicę. Ten charakterystyczny napar odmładza i oczyszcza organizm. Na serce zadziała jak balsam i ochroni cały układ...napoje, kuchnia azjatycka