podroby
- Wszystkie (7)
- Artykuły (7)
Artykuły (7)
-
Zdrowa i smaczna część kurczaka. Rzadko jadamy, choć okrzyknięto ją mianem superfood
- Piątek, 4 kwietnia (12:30)
-
Zapomniany rarytas polskiej kuchni. Włosi i Francuzi zajadają się nią
- Wtorek, 25 marca (12:30)
-
Kiedy solić wątróbkę, żeby była miękka i soczysta? Zastosuj stary kucharski trik
- Środa, 5 marca (11:30)
-
W PRL-u były przysmakiem, dziś mało kto kupuje. Szkoda, bo gulasz wychodzi mistrzowski
- Środa, 26 lutego (09:30)
-
Zdrowe i pełne białka mięso, o którym zapomnieliśmy. Najlepiej smakuje w gulaszu
- Środa, 12 lutego (14:30)
Dawniej traktowane jak rarytas, a dzisiaj zapomniane, niedoceniane i rzadko pojawiające się na polskich stołach. Tymczasem dobrze przyrządzone płucka nie tylko świetnie smakują, ale...podroby -
Wyborne smarowidło do kanapek. Pyszna i prosta pasta z wątróbki i sera
- Sobota, 30 listopada 2024 (08:30)
W wielu domach kanapki są posiłkiem, który przynajmniej raz musi pojawić się w codziennym jadłospisie. Obecnie coraz częściej zamiast masła, smaruje się je z przeróżnymi pastami. Nie...podroby -
Zapomniane mięso na rosół, rzadko kupujemy. Przywołuje smak i zapach dzieciństwa
- Poniedziałek, 4 listopada 2024 (16:30)