podroby
- Wszystkie (12)
- Artykuły (12)
Artykuły (12)
-
Fit pasztet z kurczaka. Mogą go jeść osoby na diecie i sportowcy
- Sobota, 24 maja (18:30)
-
Nie ruskie i nie z kapustą. Tymi pierogami zajadaliśmy się w PRL-u
- Piątek, 16 maja (11:30)
W PRL-u przez braki części produktów w sklepach musieliśmy kombinować. Pierogów nie mogliśmy podać ze standardowym farszem mięsnym, który byłby drogi. Nie znaczy to jednak, że zajadano...dania główne, podroby -
W PRL-u był przysmakiem, jadano zamiast jajecznicy. Dziś nawet nie chcemy spojrzeć
- Środa, 7 maja (12:30)
-
Jak piec kaszankę na grillu, żeby nie pękała? Zastosuj trik szefa kuchni
- Piątek, 2 maja (10:30)
Wielu Polaków tylko czeka na sezon grillowy, aby móc zjeść ukochaną kaszankę. Choć smak jest wybitny to przygotowanie jej może sprawiać problemy. Kaszanka na grillu lubi pękać, rozpadać...grill, podroby -
Mówimy, że nie jemy, tymczasem często goszczą w polskiej kuchni. Dobrze, bo wzmacniają odporność i wpływają na kondycje skóry
- Poniedziałek, 28 kwietnia (16:30)
Zarzekamy się, że ich nie jemy, ale w rzeczywistości podroby nadal funkcjonują w naszej kuchni. Są składnikiem tradycyjnych dań, takich jak pasztet domowy, smażona wątróbka z cebulką czy...podroby -
Zdrowa i smaczna część kurczaka. Rzadko jadamy, choć okrzyknięto ją mianem superfood
- Piątek, 4 kwietnia (12:30)
-
Zapomniany rarytas polskiej kuchni. Włosi i Francuzi zajadają się nią
- Wtorek, 25 marca (12:30)
-
Kiedy solić wątróbkę, żeby była miękka i soczysta? Zastosuj stary kucharski trik
- Środa, 5 marca (11:30)
-
W PRL-u były przysmakiem, dziś mało kto kupuje. Szkoda, bo gulasz wychodzi mistrzowski
- Środa, 26 lutego (09:30)
-
Zdrowe i pełne białka mięso, o którym zapomnieliśmy. Najlepiej smakuje w gulaszu
- Środa, 12 lutego (14:30)
Dawniej traktowane jak rarytas, a dzisiaj zapomniane, niedoceniane i rzadko pojawiające się na polskich stołach. Tymczasem dobrze przyrządzone płucka nie tylko świetnie smakują, ale...podroby -
Wyborne smarowidło do kanapek. Pyszna i prosta pasta z wątróbki i sera
- Sobota, 30 listopada 2024 (08:30)
W wielu domach kanapki są posiłkiem, który przynajmniej raz musi pojawić się w codziennym jadłospisie. Obecnie coraz częściej zamiast masła, smaruje się je z przeróżnymi pastami. Nie...podroby -
Zapomniane mięso na rosół, rzadko kupujemy. Przywołuje smak i zapach dzieciństwa
- Poniedziałek, 4 listopada 2024 (16:30)