mięso
- Wszystkie (137)
- Artykuły (137)
Artykuły (137)
-
Gdy zaczniesz jeść, trudno się powstrzymać. To najlepsze smarowidło do kanapek domowej roboty
- Poniedziałek, 23 czerwca (10:50)
Pasztet to jedna z ulubionych tradycyjnych potraw, które regularnie goszczą na naszych stołach - na przykład podczas świąt. Można go przygotować na mnóstwo sposobów, w tym w wersji...mięso -
Najlepsza marynata do boczku na grilla. Będzie aromatyczny i soczysty
- Niedziela, 22 czerwca (08:30)
Miłośnicy grillowania doskonale wiedzą, że aby cieszyć się smakiem soczystych i aromatycznych dań, należy zadbać nie tylko o dobrej jakości mięso, ale i odpowiednią marynatę. W poniższym...grill, mięso -
Sekret tkwi w marynacie. Szaszłyki z papryką to pyszny pomysł na grilla
- Środa, 18 czerwca (18:30)
-
Przypomną ci się smaki dzieciństwa. Dziś w restauracji nie dostaniesz tego przysmaku
- Sobota, 14 czerwca (14:30)
-
Najzdrowsze mięso, które chroni serce i nie ma antybiotyków. Eksportujemy do Niemiec, sami rzadko jemy
- Czwartek, 12 czerwca (13:30)
To mięso rozsławia Polskę na arenie międzynarodowej. Sprzedajemy je do Niemiec, a u nas jest drogie i trudno dostępne. Przez to go nie jemy, a to ogromny błąd. Należy do najzdrowszych...mięso -
Czeskie kotlety schabowe to majstersztyk. Ich oryginalna panierka zmienia wszystko
- Środa, 11 czerwca (16:30)
-
To najdroższa wołowina na świecie. Ma niepowtarzalny smak, a jakość i właściwości czynią ją kawiorem wśród mięs
- Wtorek, 10 czerwca (17:30)
Wołowina jest dobrym źródłem pełnowartościowego białka, żelaza i witamin z grupy B. Nie należy do tanich mięs, bo za kilogram w supermarkecie trzeba zapłacić kilkadziesiąt złotych. Cena...wołowina, mięso -
Mięso zdrowsze od wieprzowiny. Ma mnóstwo białka i żelaza, a bulion ma uzdrawiającą moc
- Wtorek, 10 czerwca (09:30)
W Nowej Zelandii jest narodowym przysmakiem, a tradycyjne „hangi” pieczone w ziemnym piecu to kultowy sposób jej przyrządzania. Długo pozostawała w cieniu wieprzowiny i wołowiny, ale...mięso -
Najdelikatniejsza i zdrowa część wołowiny. Przyrządzona w ten sposób smakuje jak z wykwintnej restauracji
- Niedziela, 8 czerwca (16:30)
-
Polędwiczki nigdy nie były lepsze. Taki sos wydobywa ich smak
- Sobota, 7 czerwca (18:30)
-
"Masło bogów" znane z PRL-u wraca do menu. Jest pełne kolagenu, poprawia stan kości i wygląd skóry
- Wtorek, 3 czerwca (14:30)
-
Patent szefa kuchni na dobrego steka. Goście będą zachwyceni smakiem i teksturą
- Sobota, 31 maja (16:30)
-
To najzdrowsza część wieprzowiny, można jeść nawet na diecie. Ma dużo białka i mało kalorii
- Czwartek, 29 maja (13:30)
-
Zamiast zjadać, wysyłamy za granicę. Zdrowe mięso na sprawną pracę serca i mózgu
- Poniedziałek, 26 maja (14:30)
Na stołach Polaków najczęściej goszczą mięsa takie jak kurczak czy wieprzowina. Nic dziwnego, dostaniesz je w każdym sklepie i najczęściej występują w promocyjnych cenach. Od czasu do...gęś, mięso -
Soczyste mielone z kurczaka. Takiego obiadu nikt nie odmówi
- Poniedziałek, 19 maja (18:30)
-
Soczysty kurczak na ryżu. Rodzina będzie najedzona
- Niedziela, 18 maja (18:30)
-
Zupa, która zastępuje drugie danie. Aromatyczna i bardzo sycąca
- Niedziela, 18 maja (14:30)
-
Soczyste szaszłyki z karkówki z grilla lub piekarnika. Sekretem jest obłędna marynata
- Wtorek, 13 maja (18:30)
-
Za komuny była rarytasem, dziś rzadko robimy. To mięso ma dużo biała i kolagenu, jest delikatne
- Piątek, 9 maja (11:30)
-
W PRL-u był przysmakiem, jadano zamiast jajecznicy. Dziś nawet nie chcemy spojrzeć
- Środa, 7 maja (12:30)