mięso
- Wszystkie (55)
- Artykuły (55)
Artykuły (55)
-
Jak długo można trzymać mięso w zamrażarce? Wołowna, wieprzowina i drób mają różne terminy
- Wczoraj, 20 listopada (12:30)
Mrożenie mięsa to często używana praktyka, mająca pomóc w zachowaniu jego świeżości. Dzięki temu możemy kupić większe ilości produktu i nie martwić się, że się popsuje i zmarnuje....przechowywanie, mięso -
Jedno z najzdrowszych mięs, ale rzadko je jemy. Propozycja do menu dla cukrzyków i osób z nadwagą
- Piątek, 15 listopada (18:30)
Kiedyś to mięso było jedzone bardzo często, a teraz ciężko je znaleźć w popularnych marketach. Zostało zastąpione przez kurczaka czy indyka, a niesłusznie. Jest to jedno z najzdrowszych...dania główne, mięso -
Kotleciki palce lizać. Poznaj przepis na Frykadelki Wrocławskie
- Wtorek, 12 listopada (10:30)
-
Wystarczy dodać łyżkę napoju, a mięso w gulaszu błyskawicznie zmięknie. Będzie się rozpływać w ustach
- Sobota, 9 listopada (11:30)
-
Najzdrowsze mięso, a my nie jemy. Piekę w kawałkach z dodatkiem jabłek
- Piątek, 8 listopada (18:30)
Choć Polska słynie z tego mięsa na arenie międzynarodowej, to jemy je bardzo rzadko. Zwykle jedynym momentem, w którym sięgamy po ten rodzaj mięsa, jest 11 listopada, czyli Dzień św....mięso, dania główne -
Nasze mielone wypadają przy nich gorzej. Przetestowałam przepis na bałkańskie burgery
- Środa, 6 listopada (11:30)
-
Zapomniane mięso na rosół, rzadko kupujemy. Przywołuje smak i zapach dzieciństwa
- Poniedziałek, 4 listopada (16:30)
Rosół to jedna z ulubionych zup, tradycyjnie podawana w polskich domach w każdą niedzielę. Potrawa pysznie smakuje, ale też przyjemnie rozgrzewa. W sezonie grypowym pomoże uchronić od...zupa, mięso -
Kotlety mielone w nietypowym wydaniu. Zachwyciłam się nimi u koleżanki na imieninach
- Sobota, 2 listopada (16:30)
-
Co ugotować na Wszystkich Świętych? Te potrawy zaskoczą nawet wybrednych gości
- Niedziela, 27 października (12:30)
-
Popisowy obiad na Wszystkich Świętych. Przepis na kurczaka zapiekanego w ziemniakach dostałam od przyjaciółki
- Czwartek, 24 października (12:30)
-
Rewelacyjny obiad na 2 dni. Soczyste mięso, aromatyczny sos i kremowe purée
- Poniedziałek, 21 października (18:30)
-
Chrupiące schabowe w odchudzonej wersji. Rodzina już nie chce smażonych
- Niedziela, 20 października (14:30)
-
Robię na specjalne okazje. Rozgrzewające, gęste i aromatyczne danie nie ma sobie równych
- Czwartek, 17 października (16:30)
-
Niezapomniane Kotlety Zbójeckie. Ich sekretem są marynowane przetwory
- Środa, 16 października (12:30)
-
Najgorszy dodatek do chleba. „Mięsa jest mniej niż w psiej karmie”
- Wtorek, 15 października (16:30)
-
Już wiem, co podam na obiad na Wszystkich Świętych. Tak doskonałego schabu rodzina jeszcze nie jadła
- Sobota, 12 października (18:30)
-
Zamiast dusić z cebulą, blenduję i dodaję śmietany. Rodzina uwielbia te placki
- Środa, 2 października (14:30)
-
Wołowe, wieprzowe, a nawet drób - każde będzie miękkie. Wystarczy namoczyć je w popularnym napoju
- Czwartek, 26 września (19:30)
Na pewno nie raz zdarzyło ci się, że mimo wszelkich starań mięso i tak wyszło twarde i suche. Chcesz temu zapobiec, ale już nie masz pomysłu jak? Odkąd stosuję ten prosty i tani trik,...mięso -
Soczysty kurczak po szanghajsku. Jego sekretem są odpowiednio dobrane przyprawy
- Poniedziałek, 23 września (11:30)
-
Serowo-mięsne Łobuziaki. Świetny sposób na resztki, które zalegają w lodówce
- Piątek, 20 września (10:30)