mięso
- Wszystkie (122)
- Artykuły (122)
Artykuły (122)
-
Soczyste szaszłyki z karkówki z grilla lub piekarnika. Sekretem jest obłędna marynata
- Dzisiaj, 13 maja (18:30)
-
Za komuny była rarytasem, dziś rzadko robimy. To mięso ma dużo biała i kolagenu, jest delikatne
- Piątek, 9 maja (11:30)
-
W PRL-u był przysmakiem, jadano zamiast jajecznicy. Dziś nawet nie chcemy spojrzeć
- Środa, 7 maja (12:30)
-
Mięso bez antybiotyków, lepsze niż wołowina. Kotlety wychodzą wybitne - delikatne jak puch
- Wtorek, 6 maja (14:30)
-
W Chorwacji jedzą zamiast kurczaka. Mają minimum tłuszczu, mnóstwo białka i żelaza
- Poniedziałek, 5 maja (14:30)
Można je usmażyć, upiec lub ugotować. Dobrze smakuje na zimno i ciepło, więc w kuchni jest składnikiem wielu pysznych potraw. W Hiszpanii i Chorwacji jada się je równie często, co...mięso, kuchnia bałkańska -
Co to za potrawa? Zagadka dla miłośników grillowania
- Czwartek, 1 maja (16:30)
-
Tanie dania na grilla. Jakie produkty wybierać, żeby oszczędzić?
- Sobota, 26 kwietnia (16:30)
-
Roladki z kurczaka z grilla. Nowy pomysł na tanie szaszłyki
- Piątek, 25 kwietnia (18:30)
-
Drób, wieprzowina, a nawet wołowina - każde będzie mięciutkie. Marynata z popularnego napoju jest niezastąpiona
- Piątek, 25 kwietnia (13:29)
Na pewno nie raz zdarzyło ci się, że mimo wszelkich starań mięso i tak wyszło twarde i suche. Chcesz temu zapobiec, ale już nie masz pomysłu jak? Odkąd stosuję ten prosty i tani trik,...mięso -
Dodaj łyżkę napoju w trakcie gotowania. Mięso w gulaszu będzie rozpływać się w ustach
- Piątek, 25 kwietnia (11:50)
-
Wybitna marynata do karkówki z grilla. Goście zawsze proszą o przepis
- Poniedziałek, 21 kwietnia (14:30)
Zbliża się Majówka, a z nią sezon grillowy. Wiele osób z pewnością zechce przygotować karkówkę. Aby była miękka, soczysta i pełna smaku, musi zostać odpowiednio zamarynowana. Jak zrobić...mięso -
Kurczak nadziewany szpinakiem. Rodzina będzie chciała jeść go częściej
- Piątek, 18 kwietnia (18:30)
-
Aromatyczny kociołek z warzywami. Nie ma lepszego obiadu na 2 dni
- Czwartek, 17 kwietnia (18:30)
-
W Turcji się zajadają, u nas dostępna, ale nie jadamy. Ma więcej żelaza i witamin niż wątróbka
- Środa, 9 kwietnia (13:30)
Turcy ją grillują, podają z miętą, cebulą i chlebkiem pide. Na Malcie pakują w kiszki i traktują jak lokalny delikates. A u nas? Śledziona wołowa wciąż leży zapomniana na dnie rzeźniczego...mięso -
Chude mięso dobre dla sercowców i cukrzyków. Włącz do diety, gdy się odchudzasz
- Piątek, 4 kwietnia (13:30)
Masz problemy z sercem, cukrem, a może po prostu chcesz zadbać o swoje zdrowie? Na obiad koniecznie wybieraj chude mięso. Dlaczego warto je jeść i jak je przyrządzić? Wyjaśniamy również,...mięso -
Zdrowa i smaczna część kurczaka. Rzadko jadamy, choć okrzyknięto ją mianem superfood
- Piątek, 4 kwietnia (12:30)
-
Wyraziste skrzydełka w glazurze. Mięso wychodzi obłędnie miękkie i soczyste
- Niedziela, 30 marca (12:30)
Skrzydełka kurczaka mają swoich entuzjastów i przeciwników. Aby zachwycały smakiem, wystarczy je odpowiednio przygotować. Na początku należy je zamarynować, a następnie upiec i posmarować...kurczak, mięso -
Najzdrowsze mięso wieprzowe – mało kalorii i tłuszczu. Polecane sportowcom i dbającym o linię
- Czwartek, 27 marca (17:30)
Zazwyczaj dietetycy zachęcają, aby w naszej diecie znalazły się takie mięsa, jak kurczak, indyk, królik, czy cielęcina. Zdrowy jadłospis od czasu do czasu warto wzbogacić także o...mięso, wieprzowina -
Schab w tym wydaniu to najlepsza wędlina na Wielkanoc. Krucha, soczysta i prosta do zrobienia
- Czwartek, 27 marca (14:30)
-
To mięso nie zawiera antybiotyków i chemii. Jest najzdrowsze, ma wyjątkowy smak, ale rzadko jadamy
- Czwartek, 27 marca (13:30)
Dziczyzna to mięso, które w polskiej kuchni jest obecne od wieków. Jednak ze względu na swoją cenę oraz niewielką dostępność obecnie dość rzadko pojawia się w naszym jadłospisie....mięso